Het bestuur van 'Gladiatoren van Deurne' bij Green Valley Estate. (Foto: Evianne Wiegers)
Het bestuur van 'Gladiatoren van Deurne' bij Green Valley Estate. (Foto: Evianne Wiegers)

Ondernemers bereiden zich voor op uniek boksgala

Algemeen 3.095 keer gelezen

DEURNE - 22 ondernemers uit Deurne stappen over ruim twee maanden, op zaterdag 9 juli, in de ring tijdens het grootste boksgala dat ooit plaatsvond in onze gemeente: Gladiatoren van Deurne. De opbrengst komt geheel ten goede aan het TEJO-huis in Sint Jozefparochie. De organisatie kijkt uit naar het event. “Dit wordt een hele vette avond.”

door Bram Vannisselroij

De ‘Gladiatoren van Deurne’ zijn sinds november in training om zich optimaal te prepareren voor hun wedstrijd. Vier keer per week kunnen ze in een hal van Natuurpoort De Peel aan hun techniek schaven en proberen in topconditie te geraken. Dit gebeurt onder leiding van de gediplomeerde bokstrainers John Bersch, Rik Vriens en Ahmed Khayati. Bersch is naast voorzitter van Boksclub Deurne ook de voorzitter en organisator van het event. De organisatie doet hij samen met vier bestuursleden vanuit de stichting Gladiatoren van Deurne. 

Het begint nu echt te kriebelen bij de bokstrainer. “In januari leek het nog ver weg, maar het is zo juli. Het komt nu wel heel dichtbij.” Voor de ondernemers is het extra spannend. Binnenkort weten ze wie ze als tegenstander in de boksring treffen. Op 30 mei volgt als voorbereiding eerst een box-off, een soort voorproefje op wat ze kunnen verwachten. “Dan zien we ook of de ondernemers aan elkaar gewaagd zijn. Het moet niet zo zijn dat ze elkaar de ring uitslaan. In de bokssport en zeker tijdens het event is fairplay erg belangrijk.” 

In Gemert zag hij als trainer met eigen ogen hoe leuk zo’n evenement kan zijn en daarom wilde hij het ook in Deurne organiseren. In september vorig jaar besloot hij een balletje op te gooien bij de ondernemersvereniging. “We kregen toen maar vijf minuten om ons idee uit te leggen vanwege de drukke agenda.” Toch bleek de animo onder de ondernemers groot om de ring in te stappen voor het goede doel en het regende al snel aanmeldingen. 

Nu moest de organisatie nog op zoek naar een geschikte locatie. Dat was nog een hele kluif, want veel plekken heeft Deurne niet voor een boksring met daarnaast voldoende ruimte om meer dan 1.200 toeschouwers te herbergen. Een telefoontje naar Rob van Berlo om het event bij Green Valley Estate te houden bood uiteindelijk uitkomst. “Rob had net een week de sleutel en was direct enthousiast. Toen we een kijkje gingen nemen in de enorme Zandboshal zag ik het al helemaal voor me. Ik ben nogal visueel ingesteld”, aldus Bersch. 

Het thema van de avond is Roaring Twenties, geheel in de stijl van de populaire Netflixserie Peaky Blinders. “Net als toen leven we in roerige tijden”, doelt Bersch op de coronapandemie die ons sinds 2020 in de greep houdt. Op 9 juli wordt de hal omgetoverd tot een heuse boksarena. De ring staat op een verhoging zodat de wedstrijden voor iedereen goed te volgen zijn. Zaterdag 30 april vanaf 12.00 komen nog zo’n 290 tickets voor de zittribune in de vrije verkoop. Deze kosten 25 euro per stuk, zijn zonder consumpties en worden alleen via www.gladiatorenvandeurne.nl aangeboden. Door de grote belangstelling waren alle andere arrangementen al op voorhand uitgekocht. DMG zendt het evenement overigens uit via een livestream. 

Dat juist het TEJO-huis uitgekozen is als goed doel vindt Bersch niet meer dan logisch. “In coronatijd ging het vaak over ouderen, maar ook veel jongeren hebben het tegenwoordig om vele redenen moeilijk. Daarnaast wilden we een lokaal goed doel steunen.” Het TEJO-huis biedt jongeren tussen 10 tot 20 jaar volledig anoniem en gratis laagdrempelige kortdurende therapeutische hulp op het moment dat zij er behoefte aan hebben. De hulpverlening vindt plaats door professionele therapeuten. Deze doen dit geheel op vrijwillige basis. “Een paar weken terug hebben de ondernemers een rondleiding en uitleg gekregen. Het TEJO-huis is echt een heel mooi initiatief, daar trekken de deelnemende ondernemers graag de bokshandschoenen voor aan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant