De medaillewinnaars.
De medaillewinnaars.

Opnieuw succesvol weekend KDO Deurne

Algemeen 446 keer gelezen

DEURNE - De turners en turnsters van KDO Deurne kende wederom een uitstekend weekend. Net als een week eerder werden er meerdere medailles behaald. 

In de ochtend van zaterdag 2 april mochten de gymnasten van de plusgroep E-niveau het spits afbijten. Gynmvereniging Delta Sport Zierikzee organiseerde de Open Zeeuwse Acrokampioenschappen. Het was wel een beetje spannend voor de trio’s die deelnamen aan de wedstrijd maar ze lieten allemaal zien waarvoor ze hard getraind hebben. Dat leverde Milou Spee, Catoo Sterk en Laura Joosten een bronzen medaille op.
In de middag was het de beurt aan de wedstrijdgymnasten op D-niveau. Als eerst mocht het jeugdtrio Milou de Keizer, Ella Janssen en Aukje van de Mortel aantreden. Zij lieten een hele nette en foutloze oefening zien. Dat resulteerde in een verdiende tweede plaats op het podium. Daarna was de beurt aan het juniorduo Mandy van Bussel en Fem van Ooij ook zij lieten een stabiele oefening zien wat ook voor hen een zilveren medaille opleverde. Als laatst voor vandaag was de categorie senioren aan de beurt waar Zhosja van Bree, Michelle van Dijk en Jente Smits op de vloer verschenen voor KDO en ook zij lieten een mooie oefening zien maar helaas lag de lat voor hen te hoog en grepen naast de prijzen.

Op zondag was het de beurt aan de C-teams. In de ochtend greep het team van de zusjes van Elewout en Yen Ragetlie net naast de bronzen medaille in de categorie damesgroepen C-senioren en eindigde op een vierde plek. Het team van Noa Nooijen, Hilde Cuijpers en Britt de Keizer eindigde op een mooie tiende plaats. De dag werd afgesloten met een topprestatie in de C-duo junioren categorie: Jaidy van Deurzen en Lise Aldenzee mochten de gouden medaille omhangen nadat ze twee prachtige foutloze oefeningen lieten zien aan de jury. De teams lijken helemaal klaar te zijn voor de landelijke plaatsingswedstrijden waar ze zich kunnen plaatsen voor het nationale kampioenschap Acrogym in juni 2022.

De heren van de middenbouw hebben afgelopen weekend hun turnwedstrijd gehad in Schinnen. Op zaterdag turnde Bram van Leeuwen zijn allereerste wedstrijd. Hierbij haalde hij samen met de heren van Sentibold Sittard een tweede plek in de teamwedstrijd. Op zondag turnde Simon Beerens een strakke wedstrijd waarna hij een welverdiende derde plaats behaalde.

Uit de krant