Afbeelding

Gemeente Deurne maakt voorkeurslocatie nieuw zwembad bekend

Algemeen 3.409 keer gelezen

DEURNE - De gemeenteraad besloot in februari 2023 een nieuw zwembad op een nieuwe locatie te gaan bouwen in Deurne. De gemeente heeft een onderzoek uitgevoerd om een geschikte plek te vinden. De voorkeurslocatie voor het nieuwe zwembad is tussen de Vloeieindseweg, Beukenstraat en het Knoflookpad. 

“Het locatieonderzoek wijst uit dat op deze locatie genoeg ruimte is voor de bouw van het zwembad met twee baden, parkeergelegenheid en het aanleggen van een energievoorziening. Daarnaast is er ook ruimte voor andere maatschappelijke  voorzieningen”, aldus de gemeente.

De percelen tussen de Vloeieindseweg, Beukenstraat en het Knoflookpad zijn niet in eigendom van de gemeente. De gemeente heeft het voorkeursrecht gevestigd op deze percelen. Dat betekent dat als de eigenaren van deze stukken grond het willen verkopen, zij dit eerst aan de gemeente moeten aanbieden. Hiermee is voorkomen dat de prijs wordt opgedreven.

Het voorkeursrecht moet binnen drie maanden door de gemeenteraad bevestigd worden. Dit gebeurt uiterlijk in de raadsvergadering van 2 juli. Ondertussen gaat de gemeente aan de slag met de voorbereidingen voor de aanpassingen van het bestemmingsplan. “Als de percelen in bezit zijn van de gemeente, kunnen er concretere plannen voor de bouw van het zwembad gemaakt worden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant