Foto ter illustratie. (Archieffoto: Walter van Bussel)
Foto ter illustratie. (Archieffoto: Walter van Bussel)

Gemeente Deurne start campagne ‘Samen voor een veilige buurt’

Algemeen 682 keer gelezen

DEURNE - Ondermijning betekent dat criminelen en niet-criminelen gaan samenwerken. Bijvoorbeeld een winkel die een dekmantel is voor witwaspraktijken of vastgoed dat gebruikt wordt om verboden spullen op te slaan of slachtoffers van mensenhandel te verbergen. De gemeente Deurne start nu een campagne om ondermijning onder de aandacht te brengen.

Dit gebeurt door inwoners bewust te maken van de gevaren van ondermijning, de signalen van ondermijning te laten herkennen en ervoor te zorgen dat zij verdachte signalen melden.

Burgemeester Greet Buter: “Onze inwoners zijn onze ogen en oren op straat. Een onderbuikgevoel of niet-pluisgevoel over verdachte activiteiten is voldoende aanleiding om een melding te doen. Zo’n melding kan net dát puzzelstukje zijn dat nog mist in een lopend onderzoek of kan aanleiding geven tot het doen van onderzoek. Zo houden we samen Deurne en onze kerkdorpen veilig en maken we het nog prettiger wonen en leven in onze gemeente.”

Luxe levensstijl

Verdachte signalen kunnen wijzen op criminele activiteiten. Dit kunnen inwoners zien, horen én ruiken. Denk bijvoorbeeld aan: aanloop van mensen op vreemde tijdstippen, anijsachtige, aceton- of hennepgeur of inwoners die een luxe levensstijl vertonen, maar dat niet kunnen betalen vanuit hun bedrijf. Meer van deze voorbeelden lees je op: www.deurne.nl/ondermijning

Verdacht signaal melden

Via Meld Misdaad Anoniem kunnen inwoners verdachte signalen melden. Dit kan telefonisch via 0800-7000 of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl. Daarnaast kunnen zij de meldkaart gebruiken die zij in de week van 22 of 29 april bij het Weekblad voor Deurne ontvangen. Ook is het mogelijk om de politie te bellen via 0900-8844. Bij acute noodsituaties is de politie te bereiken via 112.

Op de website www.deurne.nl/ondermijning vinden inwoners informatie over (signalen) van ondermijning, hoe ze ondermijning kunnen melden en tips om ondermijning te voorkomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant