Onder het genot van een drankje gingen veertien teams de strijd aan met elkaar. (Foto: Marco Jansen Fotografie)
Onder het genot van een drankje gingen veertien teams de strijd aan met elkaar. (Foto: Marco Jansen Fotografie)

Geslaagde reünie Concordia De Rips

Algemeen 446 keer gelezen

DE RIPS - Muziekvereniging Concordia De Rips kan terugkijken op een zeer geslaagde opening van het 75-jarig jubileum van de vereniging. Afgelopen zaterdag vond de reünie met pubquiz voor (oud-)leden plaats in Partycentrum D’n Eik in De Rips.

Bij binnenkomst in D’n Eik was er een fraaie tentoonstelling samengesteld door Wim Ploegmakers te zien waarin de rijke geschiedenis van de vereniging aan de hand van allerlei attributen, uniformen en foto’s werd getoond. Dit kon op veel enthousiasme onder de oud-leden rekenen en menig anekdote kwam bij het zien van de foto’s naar boven. 

Na een feestelijk openingswoord van voorzitter Albert Knijnenburg waarin alle (oud-)leden van harte welkom werden geheten en de verschillende activiteiten onder het mom van het jubileumjaar werden genoemd, werd er door jong en oud deelgenomen aan een, door de jubileumcommissie speciaal gemaakte, pubquiz. Onder het genot van een drankje gingen veertien teams de strijd aan met elkaar in vier rondes: algemene kennis, 75-jaar Concordia, muziek en sport. 

Presentatrice Meagan van de Mortel vuurde in de ronde ‘75 jaar Concordia’ de ene na de andere verenigingsvraag af op de genodigden, bijvoorbeeld: “Welke bekende zanger trad in 2022 samen met de fanfare op ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het dorp?” en “Wat was de naam van onze eerste dirigent?”. De bonusvraag bestond uit het noemen van zoveel mogelijk (oud-)dirigenten van de vereniging. 

De pubquiz werd met 32 van de 40 punten gewonnen door het team “De oude garde”, wat ironisch genoeg juist het jongste team was. Zij hadden 11 van de 22 dirigenten goed. Bo van den Broek, Freek van Kessel, Jim Gommers, Kaylian Peeters, Bas Willems, Max van Bakel en Rik van den Berg gingen er vandoor met een beker, chocolaatjes en een luid applaus van het publiek. Volgende week zondag vindt het jaarlijkse felicitatieconcert van muziekvereniging Concordia plaats waarbij jubilarissen en gedecoreerden muzikaal in het zonnetje worden gezet. Iedereen is daarbij welkom om 14u in Partycentrum D’n Eik in De Rips. Kijk voor het volledige programma van het 75-jaar bestaan op de website van de vereniging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant