Na een lange voorbereidingsperiode staan er drie flinke klussen op het programma. (Foto: Hein van Bakel)
Na een lange voorbereidingsperiode staan er drie flinke klussen op het programma. (Foto: Hein van Bakel)

Gemeenschapshuis De Moost in Neerkant gaat flink op de schop

Algemeen 819 keer gelezen

NEERKANT - Het bestuur van gemeenschapshuis De Moost in Neerkant heeft dit jaar nog veel werk te doen. Na een lange voorbereidingsperiode staan er drie flinke klussen op het programma. Het betreft het uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen, het huisvesten van kinderopvang en het verder uitwerken van het plan voor de bouw van een nieuwe sportzaal bij De Moost.

Het zevenkoppige bestuur laat weten enthousiast en ambitieus te zijn om samen met de gemeente vorm te gaan geven aan deze uitdagingen. Hiermee moet de leefbaarheid in Neerkant een flinke impuls krijgen. In de loop van 2024 zal worden gestart met de uitvoering van de eerste fase van het verduurzamingsplan. Deze werkzaamheden zullen worden gecombineerd met onderhoudswerkzaamheden en met inspanningen die gericht zijn op een verbetering van het binnenklimaat. 

Overlast

Bij het inplannen en het uitvoeren van het werk streven ze naar een maximale beperking van overlast voor gebruikers. Op verzoek van de gemeente en kinderopvangorganisatie Spring zal medewerking worden verleend aan het onderbrengen van kinderopvang in De Moost. De voormalige peuterspeelzaalruimte in combinatie met de aangrenzende spelzaal zal hiervoor beschikbaar worden gesteld en gereed worden gemaakt. Onlangs is er voor de realisatie van een sportzaal bij De Moost, een gemeentelijk investeringsbudget van 1,8 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld. Na vele jaren van wachten is hiermee een belangrijke stap gezet om te komen tot de noodzakelijke vervanging van de huidige, versleten gymzaal bij de basisschool in Neerkant. 

Stap verder

De besturen van het gemeenschapshuis en Stichting Pro Neerkant willen nog een stapje verder gaan dan het realiseren van een vervangende gymzaal voor het bewegingsonderwijs van de basisschool. Met zelfwerkzaamheid en met financiële inbreng van De Moost en Pro Neerkant zal een opwaardering van gymzaal naar sportzaal plaats gaan vinden. “Met deze extra impuls vanuit de gemeenschap Neerkant zullen de gebruiksmogelijkheden voor allerlei bewegingsvormen en andersoortige activiteiten, flink toenemen. De verhuurtarieven voor de nieuwe sportzaal zullen laagdrempelig zijn, doordat de exploitatie van de nieuwe sportzaal deel uit gaat maken van het kostenbesparende zelfbeheerconcept van De Moost”, aldus het bestuur. Inmiddels is in samenwerking met de gemeente gestart met de verdere uitwerking van het plan. Dit op basis van een eerder uitgevoerde haalbaarheidsstudie. Een voorlopig ontwerp voor de sporthal met een definitieve kostenraming moet in de loop 2024 worden gepresenteerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant