De gedichten worden na afloop op rustbankjes gepresenteerd, maar zullen ook online te lezen zijn.
De gedichten worden na afloop op rustbankjes gepresenteerd, maar zullen ook online te lezen zijn.

Marlon Tielemans start gedichtenproject in Deurne

Algemeen 514 keer gelezen

DEURNE - Voor zijn project ‘Gedichten Deurne’ werkt Marlon Tielemans uit Helmond samen met allerlei Deurnese instanties. Ze zijn op zoek naar inwoners die gedichten in gaan sturen. Inwoners van Deurne, Neerkant, Helenaveen, Vlierden of Liessel kunnen meedoen. Het maakt niet uit of je graag gedichten schrijft of dit nog nooit gedaan hebt.

Het fijnste zou volgens Tielemans zijn, als die gedichten iets met Deurne te maken hebben. “Met haar natuur, haar inwoners, haar evenementen, haar gebouwen of haar gebeurtenissen. En of het nu gaat over het verleden, het nu of de toekomst, dat bepaal jij. Lukt het je niet om Deurne en haar kerkdorpen als uitgangspunt voor jouw gedicht te nemen, dan is dat natuurlijk ook geen probleem. Alle gedichten zijn namelijk welkom!”, aldus Tielemans. 

Na afloop van het project worden gedichten, spreuken of gezegdes op rustbankjes in de gemeente Deurne gepresenteerd

Lang of kort, luchtig of zwaar, grappig of serieus, het kan allemaal. En ben je niet zo’n gedichtenschrijver, maar hou je meer van spreuken of gezegdes? Ook die mag je insturen. Na afloop van het project worden gedichten, spreuken of gezegdes op rustbankjes in de gemeente Deurne gepresenteerd. Ze komen op plaquettes (plaatjes) te staan. Of ze worden op ramen geschilderd en misschien vind je ze ook op posters in jouw dorp terug. Alle gedichten, spreuken of gezegdes gaan ze online presenteren. 

Zodoende komen de wandelende, fietsende, skeelerende of steppende inwoners en bezoekers van Deurne straks onderweg gedichten, spreuken en gezegdes tegen. Bovendien worden er routebeschrijvingen van gemaakt, zodat iedereen zo’n route kan volgen. Inzendingen kunnen ingezonden worden via: gedichtendeurne@gmail.com. Hoewel Tielemans in Helmond woont is de band met Deurne hecht. Eerder maakte hij onder andere een coronaverhalenbundel met Deurnese verhalen en het boek ‘Mijn Deurne’ over de mooiste plekjes in Deurne. Bij museum De Wieger begroef hij in 2022 een tijdschatkist met daarin allerlei voorwerpen die destijds actueel waren. Over 98 jaar in 2122 wordt deze weer opgegraven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant