(Foto: Ad van den Beemt)
(Foto: Ad van den Beemt)

Stanza geeft huisconcert in De Wieger

Algemeen 485 keer gelezen

DEURNE - Stanza stond afgelopen zomer al eens in de tuin van De Wieger met hun programma Liederen van Willem Wilmink. In het nieuwe programma GRENS bezingt het muziekgezelschap zondag 24 maart om 15.00 uur de grenzen van Liefde, Leed en Landschap. In de teksten hoor je de verbondenheid met de aarde, over hoe we het schip kunnen keren voordat het de wal raakt. Maar ook zijn er liederen die gaan over de liefde en de medemenselijkheid, waarin de zelfspot niet ontbreekt.

Aanleiding voor het nieuwe programma was het soloalbum GRENS dat bandlid Jos van Oorschot tijdens de coronapandemie schreef en opnam. De dertien Nederlandstalige nummers van het album werden aangevuld met liederen die Jos samen met bandlid Erik van Dijck schreef.

De muziek van Stanza is een mix van folk, pop en americana. De nummers worden in dit nieuwe liedprogramma afgewisseld met een column en enkele gedichten.

Stanza werd in 2004 opgericht om de Liederen van de overleden Bram Vermeulen levend te houden. Later volgde een programma rond bekende Belgische Helden en een programma met de liedteksten van tekstdichter Willem Wilmink. Stanza bestaat uit: Jos van Oorschot (zang en gitaar), Erik van Dijck (zang, toetsen, mondharmonica en gitaar), Ruud Sempel (bas) en Kees de Wit (percussie). Kaartjes voor het concert op zondag zijn te bestellen via www.dewieger.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant