(Foto: Hein van Bakel)
(Foto: Hein van Bakel)

Green Valley Estate ook de komende twee jaar gastheer NK Springen

Algemeen 727 keer gelezen

DEURNE - De organisatie van het Nederlands kampioenschap Springen dat afgelopen weekend plaatsvond bij Green Valley Estate in Deurne, blijft ook komende twee jaar in handen van Concours Hippique Deurne. Hiervoor is het contract tussen paardensportorganisatie KHNS en CH Deurne verlengd met twee jaar, met een optie voor verlenging van nog eens twee jaar.

Sinds 2022 is Deurne de thuisbasis voor het NK Springen, voorheen vond het evenement plaats in Mierlo. Na een onderbreking door de coronapandemie en een uitstapje naar Kronenberg voor het NK 2020, is Deurne dit jaar voor de derde keer gastheer. Concoursvoorzitter Dirk van Santvoort benadrukt dat de verhuizing naar Deurne een moeilijke beslissing was, maar een juiste keuze is gebleken.

“Vanwege de vroege plaatsing in het seizoen fungeert Deurne ook als een belangrijke graadmeter voor de bondscoaches om de vorm van hun ruiters te beoordelen”, aldus Van Santvoort. Voor de komende jaren streeft de organisatie ernaar het kampioenschap in één van de laatste weekenden van april te houden, in overleg met de bondscoaches en passend binnen de internationale kalender.

Tijdens het NK Springen vond op zaterdag 27 april de Grote Prijs van Deurne plaats, gevolgd door de finale van het NK Springen voor Senioren op zondagmiddag. Deze wedstrijd werd ook live uitgezonden op NOS Studio Sport. Voor meer informatie bezoek: www.chdeurne.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant