Tips voor het organiseren van een vakantie met een grote groep

woensdag 4 september 2019 - 14:31|
Van onze partner
Hoeve Vakanties

Weet je nog niet wat je wilt gaan doen met je vakantie? En wil je eigenlijk al een tijdje met een grote groep vrienden of familie een keertje weg?

Dan is een vakantie met een grote groep misschien wel iets waar je naar op zoek bent. Wanneer je met een grote groep vrienden of met je gehele familie op vakantie gaat, dan komt er bij het organiseren hiervan toch wel veel kijken. Wij delen graag een aantal belangrijke tips!

Hoeveel willen we betalen?
Het vaststellen van het budget is natuurlijk zeer belangrijk. De een heeft wat minder te besteden dan de ander en je kunt niet bij elkaar in de portemonnee kijken. Bespreek dit goed met elkaar. Ga ook goed na wat de verwachtingen van iedereen zijn. Wilt iedereen elke dag uit eten of zijn er ook mensen die zelf willen koken? Daarnaast is het overigens ook handig om van te voren eventueel een pot of iets dergelijks te maken zodat er niemand is die meer of minder geld heeft uitgegeven.

Met welke groep gaan we?
Het is natuurlijk ook belangrijk om naar de samenstelling van de groep te kijken. Zo is de groepsgrootte natuurlijk belangrijk bij het uitzoeken van een vakantiehuis. Daarnaast moet je ook kijken naar de wensen van de groep met betrekking tot kamers, toiletten en badkamers. Het is daarom verstandig om dit goed in beeld te brengen. Zo kan het met 8 personen misschien wel verstandiger zijn om een 10 persoons vakantiehuis te reserveren omdat er mensen zijn die apart willen slapen.

Wanneer gaan we?
Een ander lastig punt is natuurlijk de datum. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de duur van de vakantie. Maar wil je in het weekend of een hele week weg? Iedereen moet natuurlijk de kans hebben om dit te regelen met bijvoorbeeld werk, maar ook andere verplichtingen. Kies daarom meerdere data en leg deze voor aan de groep. Met een grote groep is zeker het verstandig om dit ver van te voren te doen. Gebruik bijvoorbeeld datumprikker om met zijn alleen een geschikt datum te vinden.

Het lastigste punt bij een groepsovernachting is om een datum te vinden wanneer iedereen kan. Voorkom dat er maar één bepaald weekend wordt voorgesteld, want dit maakt het voor een grote groep natuurlijk moeilijker om een geschikt weekend te vinden. Kies meerdere data en leg deze voor aan de groep. Vervolgens kan er gezamenlijk een geschikte datum worden gekozen. Het is natuurlijk ook verstandig om ver van te voren de datum vast te stellen, dan is de kans kleiner dat iemand niet kan én ze hebben de mogelijkheid om tijdig iets te regelen waardoor ze wel kunnen. Zeker met een grote groep is dit verstandig.

Gerelateerde nieuwsberichten

Massaal aan de broekrok of louter voor meiden met lef? Onlangs kopte het Volkskrantmagazine: ‘Daar is-ie weer!… De broekrok is hip’. Een gewaagde poging om dit kledingstuk weer in de rekken van de stores te krijgen. Durf jij het aan?... 18 september 2019 - 15:54
Hygge is uit, Nunchi is in. Wat? Het is al even gaande, maar nog geen gemeengoed. Daar komt snel verandering in, want het boek verkoopt als een trein: over Nunchi. Scandinaviërs voerden de boventoon als het ging... 6 september 2019 - 13:38