Bart Witteveen en Henk Kuijpers. (Foto: Hein van Bakel)

Advertorial - Samenwerking Kuijpers Farmers en ’t Streeckhuys

donderdag 26 juli 2018 - 10:10|Willie Thijssen

DEURNE - Kuijpers Farmers en ’t Streeckhuys hebben sinds kort een samenwerkingsverband. Het varkensvlees van de boerderij ligt in de winkels van ’t Streeckhuys in Deurne en Helmond.

‘We hebben dezelfde passie om het beste van het beste te produceren’

Bart Witteveen van ’t Streeckhuys is blij met de samenwerking: “Dit past bij onze bedrijfsvoering. We kijken uit naar een prettige samenwerking.” ’t Streeckhuys biedt alles op het gebied van vlees, brood, zuivel, kaas, groenten, fruit en aanverwante producten. Het streven is om alle waren dicht bij huis te halen. “Kuijpers zit aan de Walsbergseweg. Dat is bij wijze van spreken hier om de hoek. Daar komt bij dat we dezelfde passie hebben om het beste van het beste te produceren. Dan gaat het behalve om de kwalitieit ook om duurzaamheid. Daarin leggen we allebei de lat heel hoog.”
Van alle producten die bij ‘t Streeckhuys liggen, kan Witteveen zeggen waar het vandaan komt. “Het rundvlees komt van de koe van onze eigen boerderij. Het stukje varkensvlees komt van het bedrijf van Henk Kuijpers, hier een stukje verder op, ga maar eens kijken! Dat waardeert onze klant.” 

Sterke combinatie
Henk Kuijpers runt zijn agrarisch bedrijf aan de Walsbergeseweg samen met Horry Gouvernante. Kuijpers is een boer die heel dicht bij de natuur staat. Zijn liefde voor mens en dier draagt hij helemaal uit. Door die passie is hij heel nauw betrokken met alles wat het boerenleven hem biedt. Horry Gouvernante heeft het boerenleven pas enkele jaren van dichtbij mogen zien en ervaren. Door die blik als ‘leek’ heeft zij kritische vragen gesteld maar heeft ook alles willen delen met eerst haar familie en vrienden en later op social media. Samen vormen Henk en Horry een sterke combinatie en vullen ze elkaar goed aan. 

Niet groter maar beter
Doordat er de laatste jaren veel negatieve kritiek is geuit richting de agrarische sector, hebben de twee geprobeerd het over een andere boeg te gooien. Daarbij hebben ze ook goed gekeken en geluisterd naar andere mensen die niet uit de agrarische sector komen. Ze hebben nu als motto: ‘niet groter maar beter’. Ze besloten zich aan te sluiten bij een kleine coöperatie: de Heyde Hoeve. Dit is een groep varkenshouders met een missie. De boeren van de Heyde Hoeve hebben de ambitie het allerlekkerste varkensvlees te leveren met de best mogelijke zorg voor dier en omgeving. Dan gaat het onder meer om meer ruimte voor de varkens, meer daglicht en veel speeltjes in de stal. De biggetjes liggen ook langer bij de zeug. Daar komt bij dat alle stallen het green label-certificaat hebben.

Geen stress
Dat Henk Kuijpers aan het concept Heyde Hoeve deelneemt vindt Bart Witteveen super, maar hij wil graag nog een stapje verder. Hij wil het vlees van de allerbeste varkens van Kuijpers. “Bovendien regelen we zelf het transport. De varkens van Kuijpers zitten niet in massatransport en hebben geen stress. Dat is het beste voor het varken en voor het vlees. En op deze manier weten we honderd procent zeker wat we hebben en dat het goed is en goed verzorgd is. Zo hopen wij ook een meerwaarde te bieden voor onze klanten om zo transparant en eerlijk mogelijk te zijn. En omdat we rechtstreeks met de boer samenwerken kunnen we ze ook een eerlijke prijs geven, zodat het ook hen weer motiveert om zo goed mogelijk hun best te doen. Ook voor de klanten kunnen wij zo een faire prijs neerleggen”, aldus Witteveen. 

Knuffelen
Op het bedrijf van Henk en Horry zijn niet alleen de varkens belangrijk, ook de omgeving en de mensen eromheen zijn essentieel. De twee willen op Het Spekrijt, een weiland bij de boerderij, zoveel mogelijk laten zien van de sector. Behalve de varkens zijn er op het bedrijf ook enkele koeien en kippen en loopt er een paard in de wei. Een unieke combinatie die je niet veel ziet, maar het levert wel mooie plaatjes op. Hierdoor worden zij regelmatig benaderd door instellingen en scholen uit de regio. Die kinderen komen graag een dagje knuffelen met de dieren of gewoon lekker onthaasten. 

Woon- en zorgboerderij
Henk en Horry zijn sinds vorig jaar een samenwerking aangegaan met Nova Farm-Grip. Dit is uniek in Nederland door het uitzonderlijke concept van zorgboerderijen waar mensen met verslavingsproblemen, (ex) justitiabelen en mensen met problemen op psychisch en sociaal gebied werken en ook wonen. Dit gaat zo goed dat er nu een start is gemaakt voor een woon- en zorgboerderij. Dit zal samen met de varkenshouderij elkaar gaan versterken. Verder zullen er vast nog nieuwe combinaties komen die mogelijk zijn op deze mooie locatie in de Walsberg. Henk en Horry zijn nog lang niet uitgeboerd. 

Ondernemers
Behalve met Kuijpers werkt ’t Streekhuys samen met andere ondernemers in de regio waaronder aspergeboerderij Van der Putten, Pluimveehouder Van de Vrande, Bijzonder Brabants van Henk Kerkers, De Veldweide in Sevenum, palingkwekerij Rijpelaal, kersengaerd Huijbers in Mierlo, aardbeienteler Van Enckevort uit Kronenburg, aardappelteler Verhoeven uit Milheeze, Blauwe bessen-teler De Kleijne uit America, groenteteler De Reijse Heerlijckheid, paddestoelenkwekerij Van Lieshout uit Liessel en wijndomein Kapelkeshof.
’t Streeckhuys ligt aan het Haageind 24 in Deurne en aan de Brouwhorts 19 in Helmond. Zie voor meer info: www.streeckhuys.nl.

Gerelateerde nieuwsberichten

Advertorial - Cursus Mig/Mag lassen voor beginners en gevorderden DEURNE - VVS-Techniek en CRAFT Education®, beide gevestigd in Deurne, hebben de handen ineen geslagen door samen een lascentrum te openen in Deurne. Op de locatie van CRAFT-Education, Dukaat 17... 5 juni 2020 - 09:35
Advertorial - Glaswanden in plaats van plexiglas tegen coronavirus HELMOND - Hanny van den Berg is directeur van het bedrijf Glaswandenspecialist. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van glazen schuifwanden voor tuinkamers, veranda’s en overkappingen. Glas is ontzettend veelzijdig... 25 mei 2020 - 11:31
Samen staan we sterk! Beste adverteerder/ondernemer, Wij zijn ons ervan bewust dat de belangrijkste zorg op dit moment de gezondheid van uzelf, familie en de vrienden is.Daarnaast zal het voor iedereen een impact hebben,... 17 maart 2020 - 14:43
Advertorial - Met de kids naar Zuid-Limburg: 3x must-do’s! Het duurt niet lang meer of de kinderen hebben alweer zomervakantie. Oftewel genoeg vrije weekenden en midweken om wat te gaan doen met gehele familie of met andere gezinnen. Een... 1 juli 2019 - 11:39
Advertorial - Compleet vernieuwde HEMA Deurne opent haar deuren De HEMA in Deurne wordt komende zaterdag 8 juni feestelijk heropend. De winkel is compleet verbouwd, heeft een breder en gevarieerder assortiment en is stukken klantvriendelijker. “Het is voor de... 6 juni 2019 - 16:16
Advertorial - Duurzame totaaloplossingen voor uw huis Investeren in duurzame totaaloplossingen voor uw woning is slim, omdat u op de lange termijn voordeliger uit bent. Aan welke duurzame totaaloplossingen moet u dan denken? In huis kunt u... 26 april 2019 - 14:49