Leerlingen kijken toe op de verrichtingen van de koks tijdens Chef's Battle in het Hub van Doornecollegein Deurne. (Foto: Hein van Bakel)

Smaakvolle strijd in Chef's Battle

vrijdag 30 maart 2018 - 11:36|

DEURNE - In de keuken van het Hub van Doornecollege in Deurne vond dinsdag 27 maart de tweede editie plaats van Chef's Battle. Deurnese koks streden broederlijk naast elkaar aan het fornuis voor de titel van het gezondste en heerlijkste gerecht in de categorieën Restaurant en Streetfood. De winnaars worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

Volgens Henri Michiels van de organiserende stichting Taste Sensation werden er zeer originele, gezonde, innovatieve en vooral lekkere gerechten bereid. Chef's Battle leverde verschillende bijzondere recepten op, waaronder een vegetarisch oesterworstje; een gebakje met een volkorenbodem, bereid zonder suiker en met zeewierextract ter vervanging van gelatine; een groene soep, die in plaats van met zout op smaak gebracht was met pittige Japanse kruiden en er werd een op ludieke wijze toebereid kwarteleitje gepresenteerd.
De koks grepen de gelegenheid van het samen koken te baat om tijdens de wedstrijd bij elkaar ideeën op te doen. Er werd veel nagedacht en gediscussieerd over gezonde bereidingswijzen, het reduceren van suiker en zout in de gerechten, het gebruik van verse groente en paddenstoelen en de afkomst van de producten.
Henri Michiels: "We hebben de deelnemers geadviseerd om te overwegen de gerechten in hun assortiment op te nemen en deze te voorzien van een predicaat Gezond."

Deelnemers
De deelnemers in de categorie Restaurant waren: Herberghe In de Heerlijckheid, Clouds, De Morgenstond en het Kookpunt/Kwekerij Van Lieshout. Deelnemers aan de categorie Streetfoodwaren Spijs van Gijs, Bakker Vedder en Kookpunt/Kwekerij Van Lieshout en Soeplesse. De gerechten worden door een vakkundige jury beoordeeld, bestaande uit diëtiste Lizette Hollander, cateringondernemer Ria Joosten, chefkok Thijs Berkers en voedingswetenschapper Monique van Nielen.
De winnaars in beide categorieën ontvangen elk een geldbedrag van 600 euro. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs van 250 euro voor het meest creatieve en innovatieve gerecht.

Taste Sensation
De gerechten die tijdens de Chef's Battle bereid werden zullen later dit jaar te zien en te proeven zijn tijdens de derde editie van het evenement Taste Sensation. Het evenement vindt zondag 26 augustus plaats in het centrum van Deurne, tegelijk met de Nacht van het Witte Doek. Een smaakvol foodevent met meer dan twintig deelnemende koks, cateraars, foodtrucks en kramen uit Deurne en omgeving.
De derde editie is groter van opzet. Vanaf de markt zal een lint van culinaire hoogstandjes te zien en te proeven zijn, lopend door de Stationsstraat naar het Terruweplein en via de Schuifelenberg, het Martinetplein en de Raadhuisstraat weer terug naar de markt. Op het Terruweplein zal een graanmarkt worden ingericht en op het Martinetplein een boerenmarkt. Daar omheen zijn tal van activiteiten voor jong en oud. De organisatie is in handen van de onlangs opgerichte Stichting Taste Sensation, ontstaan uit een initiatief van Lions Deurne en met medewerking van Nacht van het Witte Doek.

Meer media

Gerelateerde nieuwsberichten

Bloemenactie voor leden KBO St.Jozef Deurne DEURNE - De KBO St.Jozef uit Deurne heeft vorige week al hun leden verblijd met een mooie kerstroos. Zo kwamen de leden toch nog even persoonlijk, uiteraard op afstand, met... 23 december 2020 - 11:41
Together last optreden alsnog af DEURNE - Nadat het geplande optreden 'Lente in de Peel' in het Cultuurcentrum Deurne op 19 april vanwege de coronacrisis moest worden afgeblazen en uitgesteld naar 1 november, heeft de... 21 juli 2020 - 15:57
Een jaar zonder Kennedymars SOMEREN – Het is een vreemde gewaarwording. Dit jaar zal er in het eerste weekend van juli geen startschot klinken voor de befaamde Kennedymars. Sinds 1963 stonden er altijd lopers... 3 juli 2020 - 12:46
Kennedy Challenge vervangt Kennedymars SOMEREN - De Kennedymars in Someren, die ieder jaar in het eerste weekend van juli plaatsvindt, gaat niet door in verband met de geldende coronamaatregelen. Om wandelliefhebbers toch een uitdaging... 24 juni 2020 - 14:11
Carnavalsoptocht Liessel in beeld LIESSEL - De optocht van De Kei in Liessel was vanwege de barre weersomstandigheden op carnavalszondag een week verzet. De verlate carnavalsoptocht die zondag 1 maart door het Keienland trok... 2 maart 2020 - 10:43
Optocht Neerkant in beeld NEERKANT - In Neerkant trok zondag 1 maart een kleurrijke optocht van De Ulewappers door de straten. De optocht was een week opgeschoven vanwege de barre weersomstandigheden op carnavalszondag. De... 2 maart 2020 - 09:56