ZSV pakt ook tegen Berghem Sport de winst

maandag 7 september 2020 - 10:35|

ZEILBERG - De verhoudingen op het veld waren in deze wedstrijd beter verdeeld dan in het duel van vorige week, waarin ZSV de vloer aanveegde met V.V. Eijsden. De geelzwarten ondervonden duidelijk meer weerstand in het duel met Berghem Sport. Uiteindelijk was het toch de ploeg van coach Ömer Kaya die de punten bij kon schrijven, waardoor ZSV de volgende ronde in de bekercompetitie bereikt heeft.

Met zes uit zes kan alleen Beerse Boys nog naast ZSV komen. Die club moet nog aantreden tegen Eijsden op donderdag, om vervolgens op zondag 13 september de ploeg uit Zeilberg te ontvangen.

In het eerste half uur van de wedstrijd controleerde de thuisploeg het spel. Bovendien had het de beste kansen, maar die waren aan Davy Althuizen, Stan van Helmond, Maarten Kuunders en Daan Weerts niet besteed. Na een half uur werden de gasten sterker en kantelde het beeld in het voordeel van de ploeg uit Berghem. Enkele goeie mogelijkheden voor rust werden echter ook niet doeltreffend afgerond.

Na rust kwamen Dirk Verlijsdonk en Rick Wiersema voor Mathieu v.d. Mortel en Remco v.d. Akker. De wedstrijd was nog maar drie minuten hervat toen de gasten op voorsprong kwamen. Een voorzet vanaf links werd hard binnengeschoten, toen er te laat terug verdedigd werd: 0-1.

Dat was het sein voor ZSV om zich ook weer wat meer richting het vijandelijke doel te bewegen. Dat leidde niet direct tot mogelijkheden. Sterker nog, de gasten waren dichtbij de 0-2, toen de bal op de lat terechtkwam.

In de 55e minuut was het echter wel raak voor de thuisploeg. Via een korte combinatie op links, bood Davy Althuizen de kans aan Stan van Helmond om de bal mee te nemen richting doel. Van Helmond keek goed en prikte de bal in de linkerhoek buiten bereik van de Berghemse doelman: 1-1.

Enkele minuten later leken de gasten weer op voorsprong te komen, maar een lobje over de uitkomende doelman Leon Thijs, ging ook over het doel.

In de 67e minuut speelde Dirk Verlijsdonk de bal schitterend in een tijd op links naar de opgekomen Niek van de Berg, die de bal goed meenam en onhoudbaar binnen schoof: 2-1.

Met nog een kwartier speeltijd op de klok, kwamen Luc Matheij en Ward Veldpaus in het veld voor respectievelijk Joep Claassen en Davy Althuizen. Twee minuten daarna kwamen de gasten weer langszij. Op rechtsachter verloor Daan Weerts de bal en daarvan werd optimaal geprofiteerd: de voorzet werd venijnig binnengeschoten: 2-2.

ZSV ging niet bij de pakken neerzitten, want tien minuten voor tijd werd Stan van Helmond goed diep gestuurd. Hij plaatste de bal langs de doelman, maar net op de paal. Het leek daarmee op een puntendeling uit te draaien, maar Ward Veldpaus dacht daar anders over. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd, ging hij op rechts goed door en kon op het doel af stomen. Zijn inzet werd door een verdediger op de doellijn in, in plaats van uit het doel gewerkt: 3-2.

De geelzwarten bonden daarmee ook de tweede tegenstander in deze eerste ronde van de districtsbekercompetitie aan de zegekar. Met nog één duel te spelen (aanstaande zondag tegen Beerse Boys) is de ploeg van Ömer Kaya al zeker van de knock-outfase.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nick Schroijen wint Das Tourspel 2020 PARIJS – Het was de Tour de France van het Nederlandse team Jumbo-Visma. Tot aan de negentiende etappe hadden zij alles onder controle, wonnen ritten en legden hun wil op... 23 september 2020 - 12:08
ZSV niet overtuigend, maar pakt wel de punten ZEILBERG - Het was zwaar voor de mannen van coach Ömer Kaya. Het was erg warm en de gasten uit Overloon waren niet van plan de kaas van het brood... 21 september 2020 - 09:48
Wie o wie pakt de gele trui? Nog een paar dagen en dan zit de Tour de France er alweer op. Men lijkt Parijs te gaan halen, want alle renners testen negatief op het coronavirus. Alleen directeur... 16 september 2020 - 10:12
Volle buit over drie wedstrijden voor ZSV Met negen uit negen punten en een doelsaldo van dertien voor en drie tegen, heeft ZSV al in de bekercompetitie laten zien dat er dit seizoen rekening gehouden mag worden... 14 september 2020 - 09:28
Toertochten ’t Verzetje DEURNE – Toerwielerclub ’t Verzetje heeft voor komende zondag 13 september weer een aantal toertochten op het programma. Om 7.30 uur start voor de A-groep 'De Kraaijenbergse Plassen-tocht' een tocht... 11 september 2020 - 12:45
De Tour is onderweg Regen, zonneschijn, bergen, afdalingen, ongeorganiseerde massasprints en veel schaafwonden. De Tour de France is terug, niet in de zomervakantie zoals we gewend zijn, maar in september. De renners zijn al... 2 september 2020 - 13:10