De medaille winnaars van KDO met bovenaan de acrogymnasten vlnr: Britt Claassen, Faye Werts, Daisy Berkers, Maartje van de Heuvel en Evi Thielen. Onderaan de turnsters vlnr: Fleur Hebben, Astrid Heessels, Lara van den Berg en Renske van Elewout.

Medailles voor leden KDO

dinsdag 27 maart 2018 - 09:07|

DEURNE - Leden van KDO Deurne namen afgelopen weekend deel aan wedstrijden turnen en acrobatische gymnastiek. Voor de turners stonden de regiofinales voor dames in Valkenswaard op het programma. In den Bosch werden plaatsingswedstrijden acrobatische gymnastiek gehouden voor de niveaus A en B.

Zaterdag waren in Valkenswaard de wedstrijden in de divisies 1 en 4. Jeugdturnster Lara van den Berg behaalde een tweede plaats. Ook Pupil 1 Fleur Hebben wonnen een zilveren medaille.
In de categorie Junioren behaalde Renske van Elewout de gouden medaille. Fenna van Kol werd tiende en Hilde Cuijpers 33ste. Instapper Demi Maas turnde zich naar de vijfde plaats.
Bij de Pupillen 2 won Astrid Heessels een bronzen medaille. Monique Linders werd tiende. In de categorie Senioren eindigde Linda van Stratum op de vijftiende plaats, Debbie van Bree werd 25ste en Femke van Elewout turnde maar drie toestellen en werd 32ste.
Zondagochtend in de categorie Instappers werd Ise Spierings zesde en Sanne van der Schaaf 33ste. Bij de jeugd 1 behaalde Mandy van Bussel de dertiende plaats.
Bij de Pupillen 1 greep Sofie Hunslip net naast de bronzen medaille met een vierde plaats. Anouk van der Wurf werd vijfde en Maud Coolen behaalde de achtste plaats. Lisa Meulendijks mocht deelnemen als reserve turnster en 36ste.
Enkele turnsters maken nog kans op deelname aan de districtfinale.

Goud en zilver
Tijdens de plaatsingswedstrijden acrobatische gymnastiek in Den Bosch domineerde KDO het podium bij de dames groepen B-senioren. Britt Claassen, Vera Damen en Faye Werts mochten de gouden medaille omhangen en de zilveren medaille was voor Daisy Berkers, Evi Thielen en Maartje van den Heuvel. Zij plaatsten zich daarmee ook voor het NK in Rotterdam.
De groep bestaande uit Iris van de Beek, Meike van de Mortel en Jaidy van Deursen en de groep met Laura Wijdeveld en Fenna en Pleun Vestjens behaalden wel de NK-limiet. Zij zullen in de volgende wedstrijd nogmaals moeten presteren om door te mogen naar het NK.

Gerelateerde nieuwsberichten

Marco Verberne wint Das Tourspel REGIO – De Tour de France zit erop. Drie weken lang fietsten de renners het snot voor de ogen. De 22-jarige Egan Bernal schreef geschiedenis. Nog nooit stond er een... 31 juli 2019 - 10:47
Majoretten Excelsior naar BK ZEILBERG - De majoretten van Excelsior Zeilberg zijn het wedstrijdseizoen goed van start gegaan. Twee teams en een soliste plaatsten zich voor de Brabantse kampioenschappen. De majoretten van excelsior namen... 2 juli 2019 - 08:28
Tijd voor het Tourspel! REGIO – Geen Tom Dumoulin, geen Chris Froome en geen Primoz Roglic. De Tour is al vroeg beroofd van enkele topfavorieten voor de eindoverwinning. Wel is de winnaar van 2018... 27 juni 2019 - 16:42
NK-zilver voor Maud Aldenzee DEURNE – Maud Aldenzee uit Deurne nam afgelopen weekend in Tilburg deel aan de Nederlandse kampioenschappen turnen. Ze won twee zilveren medailles. Maud Aldenzee is lid van Topturnen Zuid in... 17 juni 2019 - 12:04
Leonidas te sterk voor ‘uitgekleed’ ZSV ZEILBERG - De ZSV’ers hadden er duidelijk geen rekening mee gehouden dat de competitie een staartje zou krijgen. Een viertal selectiespelers had een vriendenweekend geboekt naar Madrid om daar de... 3 juni 2019 - 08:54
Slotavond Schaakvereniging Deurne DEURNE – Schaakvereniging Deurne heeft donderdag 16 mei het seizoen afgesloten in D’n Houtenhoek, met een pubquiz en een sjoelbakkentoernooi. Verder werden de prijzen uitgereikt van het afgelopen seizoen. Ger... 17 mei 2019 - 15:10