De medaille winnaars van KDO met bovenaan de acrogymnasten vlnr: Britt Claassen, Faye Werts, Daisy Berkers, Maartje van de Heuvel en Evi Thielen. Onderaan de turnsters vlnr: Fleur Hebben, Astrid Heessels, Lara van den Berg en Renske van Elewout.

Medailles voor leden KDO

dinsdag 27 maart 2018 - 09:07|

DEURNE - Leden van KDO Deurne namen afgelopen weekend deel aan wedstrijden turnen en acrobatische gymnastiek. Voor de turners stonden de regiofinales voor dames in Valkenswaard op het programma. In den Bosch werden plaatsingswedstrijden acrobatische gymnastiek gehouden voor de niveaus A en B.

Zaterdag waren in Valkenswaard de wedstrijden in de divisies 1 en 4. Jeugdturnster Lara van den Berg behaalde een tweede plaats. Ook Pupil 1 Fleur Hebben wonnen een zilveren medaille.
In de categorie Junioren behaalde Renske van Elewout de gouden medaille. Fenna van Kol werd tiende en Hilde Cuijpers 33ste. Instapper Demi Maas turnde zich naar de vijfde plaats.
Bij de Pupillen 2 won Astrid Heessels een bronzen medaille. Monique Linders werd tiende. In de categorie Senioren eindigde Linda van Stratum op de vijftiende plaats, Debbie van Bree werd 25ste en Femke van Elewout turnde maar drie toestellen en werd 32ste.
Zondagochtend in de categorie Instappers werd Ise Spierings zesde en Sanne van der Schaaf 33ste. Bij de jeugd 1 behaalde Mandy van Bussel de dertiende plaats.
Bij de Pupillen 1 greep Sofie Hunslip net naast de bronzen medaille met een vierde plaats. Anouk van der Wurf werd vijfde en Maud Coolen behaalde de achtste plaats. Lisa Meulendijks mocht deelnemen als reserve turnster en 36ste.
Enkele turnsters maken nog kans op deelname aan de districtfinale.

Goud en zilver
Tijdens de plaatsingswedstrijden acrobatische gymnastiek in Den Bosch domineerde KDO het podium bij de dames groepen B-senioren. Britt Claassen, Vera Damen en Faye Werts mochten de gouden medaille omhangen en de zilveren medaille was voor Daisy Berkers, Evi Thielen en Maartje van den Heuvel. Zij plaatsten zich daarmee ook voor het NK in Rotterdam.
De groep bestaande uit Iris van de Beek, Meike van de Mortel en Jaidy van Deursen en de groep met Laura Wijdeveld en Fenna en Pleun Vestjens behaalden wel de NK-limiet. Zij zullen in de volgende wedstrijd nogmaals moeten presteren om door te mogen naar het NK.

Gerelateerde nieuwsberichten

Geen EK, wel een quiz REGIO - We moeten helaas nog een jaartje wachten. Normaal gesproken zou op vrijdag 12 juni het Europees kampioenschap voetbal beginnen. Om toch een beetje in de sfeer te komen,... 11 juni 2020 - 11:25
Karel Sleegers in Virtual World Cornhole Event WALSBERG – Karel Sleegers uit Walsberg, oprichter van de Walsbergse cornholeclub ZSW, is vanuit Amerika benaderd voor deelname namens Nederland aan een Virtual World Cornhole Event. Omdat sporten in groepsverband... 30 april 2020 - 10:13
Coronamaatregelen voor voetbal ongewijzigd REGIO - Het voetbal, zowel amateur als betaald, blijft tot zeker 6 april op zijn gat liggen. De datum van 1 juni die landelijk voor overige evenementen geldt is voor... 25 maart 2020 - 14:29
Voetballend Brabant kan dit weekend thuisblijven BRABANT - De KNVB heeft alle wedstrijden in het amateurvoetbal in de provincie Noord-Brabant afgelast. Vanwege het coronavirus wordt er in ieder geval komend weekend niet gevoetbald. Eerder ging er... 11 maart 2020 - 11:58
Aniek Nouwen uit voorzorg naar huis gestuurd DEURNE - Voetbalster Aniek Nouwen uit Deurne heeft het trainingskamp van de Oranje Leeuwinnen uit voorzorg verlaten. De maatregelen zijn getroffen vanwege het coronavirus. Ook keeperstrainer Erskine Schoenmakers werd naar... 7 maart 2020 - 12:42
Huldiging Yara Kastelijn afgelast NEERKANT - In verband met het coronavirus gaat de huldiging van Europees veldritkampioene Yara Kastelijn in gemeenschapshuis De Moost in Neerkant niet door. Dat liet de organisatie vrijdagmiddag weten. Voor... 6 maart 2020 - 14:37