De medaille winnaars van KDO met bovenaan de acrogymnasten vlnr: Britt Claassen, Faye Werts, Daisy Berkers, Maartje van de Heuvel en Evi Thielen. Onderaan de turnsters vlnr: Fleur Hebben, Astrid Heessels, Lara van den Berg en Renske van Elewout.

Medailles voor leden KDO

dinsdag 27 maart 2018 - 09:07|

DEURNE - Leden van KDO Deurne namen afgelopen weekend deel aan wedstrijden turnen en acrobatische gymnastiek. Voor de turners stonden de regiofinales voor dames in Valkenswaard op het programma. In den Bosch werden plaatsingswedstrijden acrobatische gymnastiek gehouden voor de niveaus A en B.

Zaterdag waren in Valkenswaard de wedstrijden in de divisies 1 en 4. Jeugdturnster Lara van den Berg behaalde een tweede plaats. Ook Pupil 1 Fleur Hebben wonnen een zilveren medaille.
In de categorie Junioren behaalde Renske van Elewout de gouden medaille. Fenna van Kol werd tiende en Hilde Cuijpers 33ste. Instapper Demi Maas turnde zich naar de vijfde plaats.
Bij de Pupillen 2 won Astrid Heessels een bronzen medaille. Monique Linders werd tiende. In de categorie Senioren eindigde Linda van Stratum op de vijftiende plaats, Debbie van Bree werd 25ste en Femke van Elewout turnde maar drie toestellen en werd 32ste.
Zondagochtend in de categorie Instappers werd Ise Spierings zesde en Sanne van der Schaaf 33ste. Bij de jeugd 1 behaalde Mandy van Bussel de dertiende plaats.
Bij de Pupillen 1 greep Sofie Hunslip net naast de bronzen medaille met een vierde plaats. Anouk van der Wurf werd vijfde en Maud Coolen behaalde de achtste plaats. Lisa Meulendijks mocht deelnemen als reserve turnster en 36ste.
Enkele turnsters maken nog kans op deelname aan de districtfinale.

Goud en zilver
Tijdens de plaatsingswedstrijden acrobatische gymnastiek in Den Bosch domineerde KDO het podium bij de dames groepen B-senioren. Britt Claassen, Vera Damen en Faye Werts mochten de gouden medaille omhangen en de zilveren medaille was voor Daisy Berkers, Evi Thielen en Maartje van den Heuvel. Zij plaatsten zich daarmee ook voor het NK in Rotterdam.
De groep bestaande uit Iris van de Beek, Meike van de Mortel en Jaidy van Deursen en de groep met Laura Wijdeveld en Fenna en Pleun Vestjens behaalden wel de NK-limiet. Zij zullen in de volgende wedstrijd nogmaals moeten presteren om door te mogen naar het NK.

Gerelateerde nieuwsberichten

Kastelijn is klaar voor het WK NEERKANT - Yara Kastelijn reist deze week af naar het Zwitserse Dübendorf om daar deel te nemen aan het wereldkampioenschap veldrijden. De Neerkantse die bezig is aan een uitstekend seizoen... 29 januari 2020 - 09:32
Waardering voor Peelland Kersttoernooi SINT JOZEFPAROCHIE – Carnavalsvereniging De Heikneuters in Sint Jozefparochie heeft afgelopen zondag de Henk Beekman Memorial uitgereikt aan de organisatie van het Peelland Kersttoernooi. De onderscheiding werd uitgereikt door prins... 24 januari 2020 - 09:40
Majorette Excelsior Nederlands kampioen ZEILBERG – Twee Majoretteteams van Excelsior Zeilberg zijn afgelopen weekend Nederlands Kampioen geworden. De Nederlandse kampioenschappen voor Twirlers en majorette werden gehouden in Topsportcentrum Almere. Julia Geijzers, Stacy Klemens, Tessa... 23 januari 2020 - 14:39
Deurnese Watervrienden eren jubilarissen tijdens jubileumfeest DEURNE - De Deurnese Watervrienden hebben afgelopen zaterdag bij De Reizende Man feest gevierd ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum. Tijdens de festiviteiten werden de jubilarissen in het zonnetje gezet... 20 januari 2020 - 14:19
Veel medailles bij KDO Deurne DEURNE – KDO Deurne heeft afgelopen weekend deelgenomen aan het Brabants Kampioenschap Acrobatische gymnastiek. Het kampioenschap speelde zich het gehele weekend af in Mierlo, waar ook de Zuid-West Nederlandse en... 16 januari 2020 - 11:07
KDO Deurne start 80e verjaardag met spectaculaire Acroshow DEURNE - Een jaar voorbereiding en hard werken om het 80-jarig ju­bileum op spectaculaire wijze te openen. In twee shows die zo goed als helemaal waren uitverkocht lie­ten 77 acrogymnasten... 9 januari 2020 - 12:42