Een eerdere editie van de Zandboscross in Deurne. (Archieffoto: Marius van Deursen)

43ste Zandboscross in Deurne

vrijdag 1 december 2017 - 10:53|

DEURNE - Naar verwachting zullen zondag 3 december zo'n 700 lopers in diverse leeftijdscategorieën aan de start staan van de DSD Zandboscross van atletiekvereniging Lopersgroep Deurne. De Zandboscross is een hardloopwedstrijd met een recreantenloop in de ochtend waaraan iedereen kan deelnemen en een korte en lange cross voor wedstrijdatleten. Hierin zullen onder meer plaatselijke favorieten als Mark van Kessel, Stijn van Kessel en Hans van de Mortel het opnemen tegen onder meer Casper van der Putten en Luc Krotwaar van Eindhoven Atletiek.

's Middags vinden de wedstrijden plaats in de verschillende leeftijdscategorieën voor junioren en pupillen. Alle wedstrijd beginnen en eindigen bij de bosschuur vooraan in het Zandbos. Inschrijven vooraf kan tot en met vandaag, donderdag 30 november, via www.inschrijven.nl. Op de wedstrijddag zelf kunnen deelnemers inschrijven vanaf 9.30 uur bij het secretariaat in het Zandbos.
Volgens voorzitter Koen van Kessel van Lopersgroep Deurne verloopt de inschrijving goed. "In de inschrijving vooraf hebben zich al ruim 80 atleten meer aangemeld dan vorig jaar in dezelfde periode. Vorig jaar hadden we rond de 600 tot 650 deelnemers. Naar verwachting zullen er zondag in totaal zo'n 700 deelnemers aan de start staan in een sterk deelnemersveld. Wellicht heeft het gegeven dat de eerste 200 inschrijvers een T-shirt van de Zandboscross krijgen daar een rol in gespeeld", aldus Van Kessel.
De Zandboscross is gratis toegankelijk voor toeschouwers. De kans is volgens Van Kessel groot dat op 3 december ook enkele Zwarte Pieten het crossterrein zullen bezoeken. In de bosschuur zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar voor hardlopers en toeschouwers.
Omdat er in het Zandbos geen parkeergelegenheid is, worden deelnemers en toeschouwers uit de omgeving verzocht op de fiets te komen. Parkeren kan alleen tegenover het Zandbos aan de Dukaat of de Dubloen of op andere daarvoor aangewezen plaatsen.

Parcours en starttijden
Om de wedstrijd ook voor toeschouwers aantrekkelijk te maken, bestaat het parcours van de Zandboscross uit drie gevarieerde rondes door het bos, die naargelang de wedstrijdklasse eenmaal tot viermaal gelopen worden. De rondes hebben een afstand van 2.425 meter, 1.000 meter en 450 meter en zijn geheel op spikes te belopen.
Om 10.30 uur klinkt het startsein voor de recreanten, deelnemers lopen een afstand van 4.950 of 7.375 meter. De prijsuitreiking voor de trimmers vindt plaats om 11.30 uur.
Om 11.30 uur start de lange cross met een afstand van 9.800 meter voor heren en 7.375 meter voor dames. De korte cross in de categorieën heren, dames en junioren jongens A start om 12.30 uur en heeft een afstand van 4.950 meter. Om 13.15 uur vindt voor deze categorieën de prijsuitreiking plaats.
Voor de jeugdatleten zijn er vanaf 13.00 uur wedstrijden voor junioren en meisjes A en jongens en meisjes B, C, D en G. Elke categorie start een kwartier later. Vanaf 14.10 starten de pupillen met telkens 10 minuten starttijd tussen de categorieën. De laatste wedstrijd voor de mini pupillen begint om 15.00 uur. Om 14.30 uur worden de prijzen uitgereikt voor junioren en om 15.30 uur voor de pupillen.

Limbra-competitie
De Zandboscross is tevens de vierde cross in de Limbra-competitie; een competitie van negen hardloopwedstrijden, die afwisselend georganiseerd worden door Brabantse en Limburgse atletiekverenigingen. Met name Hans van de Mortel en Mark van Kessel en bij de junioren Koen Terheijden van Lopersgroep Deurne behaalden al behoorlijke resultaten in eerdere wedstrijden in de Limbra-competitie.

Gerelateerde nieuwsberichten

Ruim 550 deelnemers ATB Toertocht Liessel LIESSEL - Stichting Wielercomité Liessel hield afgelopen zondag 18 februari de jaarlijkse winter ATB toertocht. Mede door de mooie, zonnige weersomstandigheden kwamen er uiteindelijk 552 deelnemers naar Liessel. Omdat de... 20 februari 2018 - 10:00
Jesper Arts derde op NK indoor LIESSEL - De Liesselse atleet Jesper Arts behaalde afgelopen weekend tijdens het NK indoor atletiek in Apeldoorn de bronzen medaille op het onderdeel 400 meter (vlak). In een goed gelopen... 20 februari 2018 - 08:41
SV Deurne verliest; ZSV pakt punt DEURNE - SV Deurne heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Chevremont met 1-3 verloren. ZSV pakte een punt bij Venlosche Boys: 2-2. SV Deurne kwam al vroeg in de wedstijd, in... 18 februari 2018 - 16:51
Eerste doelpunt Marijn van Heugten in betaald voetbal NEERKANT - De Neerkantse voetballer Marijn van Heugten (20) heeft gisteravond zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal gescoord. Van Heugten speelt bij Helmond Sport en mocht gisteravond invallen in... 17 februari 2018 - 16:59
ATB-toertocht in Liessel LIESSEL - Stichting Wielercomité Liessel houdt zondag 18 februari de winter ATB-toertocht Stefan Kluytmans Liessel. De route start bij de blokhut van Jong Nederland aan de Hazeldonkseweg 1b in Liessel... 16 februari 2018 - 09:56
Marijn Verbakel kampioen Het Trefpunt DEURNE - Biljartvereniging Het Trefpunt heeft donderdag 7 februari de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de onderlinge competitie libre. Marijn Verbakel won en mag zich clubkampioen noemen. Pierre Honings... 8 februari 2018 - 09:57