Op kraambezoek in de Mariapeel

REGIO - Het is weer een drukte van jewelste bij de kudde Nederlandse landgeiten. In april zijn er maar liefst 77 lammetjes geboren in de Mariapeel. Iedereen kan op woensdag 25 mei van 14:00 uur tot 16:00 uur op kraamvisite. Je kan de lammetjes komen bewonderen en aaien, een beschuit met muisjes eten en vragen stellen aan de boswachter.

De kudde Nederlandse landgeiten in de Peel heeft een belangrijke rol in het natuurbeheer. De geiten en bokken eten gras en jonge boompjes, zodat het gebied niet dicht groeit. Op woensdag 25 mei van 14:00 uur tot 16:00 uur organiseert Staatsbosbeheer een ‘kraamvisite’ in de Mariapeel bij de Schaapskooi Pauls Koije. Aanmelden is niet nodig. Parkeren kan op de parkeerplaats bij het Biologisch Station (adres Kamp Helenaveen, Helenaveen). 

Ingetogen herdenkings-concert DGK

DEURNE - Zondag zong het Deurnes Gemengd Koor in de Sint Willibrorduskerk een concert waarbij vijf zangers werden herdacht die overleden in de periode dat er, vanwege corona, maar een zeer beperkt aantal mensen bij uitvaarten was toegestaan. Zingen bij het afscheid van koorleden kon hierdoor niet plaatsvinden. Zondag werd deze muzikale laatste eer alsnog bewezen in het bijzijn van nabestaanden en anderen.

Voor het zingen werden de namen van de vijf overledenen genoemd en voor elk van hen een kaarsje ontstoken op de kaarsenboom. Ook een kaarsje werd ontstoken voor de vele zieken van het koor, de overleden Deurnenaren in coronatijd , en voor hoop op vrede voor mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Zowel na het Notre père van Duruflé als de Cantique de Jean Racine van Fauré, werd een kort gedicht voorgelezen, waarna het requiem van Gabriel Fauré werd gezongen. Bariton Hans Scholing nam de solopartij van het Offertorium en Libera me voor zijn rekening. Met zijn volle warme stem wist hij de kerk te vullen. Dit zelfde lukte sopraan Catharina Jansen in het Pie Jesu. Ze liet de toehoorders genieten van haar stem en de mooie muziek. De muzikale leiding was voor rekening van interim-dirigent Mark van Platen. Ondanks dat het koor bijna twee jaar niet kon zingen en er nogal wat zangers vanwege ziekte niet bij konden zijn, wist Van Platen het koor mee te slepen in zijn passievolle leiding en, op enkele schoonheidsfoutjes van het koor na, een prima resultaat af te leveren. Voor de begeleiding op orgel en vleugel tekende Norbert Bartelsman, al jaren begeleider van het DGK bij concerten. Het DGK, versterkt met enkele projectzangers gaf op gepaste wijze alsnog een laatste, respectvol eerbetoon aan hun vijf overleden leden.