Electro-act Xtort treedt op in De Roos

DEURNE - In de Roos in Deurne staat zaterdag het internationaal bekende electro-duo Xtort op het podium tijdens een benefietavond. De muzikanten uit Eindhoven en Duisburg voelen zich verbonden met jongerenwerk en talentontwikkeling en willen op deze manier een steentje bijdragen aan het werk van het jongerencentrum.

Muzikaal is de groep beïnvloed door bands als Cabaret Voltaire, Clock DVA, Fad Gadget en het Duitse DAF. In het werk van Xtort hoor je ook de meer vintage sound van Kraftwerk en Jean Michel Jarre maar ook moderne invloeden van dance en hardcore techno zoals te horen is op hun nieuwste album ‘Nothing Is Real’. 

Propaganda

In de muziek van Xtort zitten veel actuele thema’s als eenzaamheid, propaganda, social media, fake news en het slechte in de mens. De muziek is geschreven op analoge en vintage gear uit 70's 80's en 90's of last century, analoge synths en sample technieken uit de hoogtijdagen van de elektronische muziek Het optreden begint om 18.00 uur, maar de zaal is open vanaf 16.00 uur. Tijdens de middag zijn vaste zitplaatsen en een QR-code verplicht.