Sinterklaas en zijn pieten kwamen in Neerkant aan op speciale elektrische scooters.
Sinterklaas en zijn pieten kwamen in Neerkant aan op speciale elektrische scooters.

Geslaagde Sinterklaasintocht in Neerkant

NEERKANT - Ondanks de coronamaatregelen heeft Neerkant afgelopen zondag de goedheiligman toch binnen kunnen halen.  Het programma was wel aangepast om alles binnen de richtlijnen te laten verlopen.

Na de optocht door het dorp, met onder andere elektrische vervoersmiddelen kwam iedereen samen op het terrein achter gemeenschapshuis de Moost, waar buiten een podium was opgebouwd. Hier deden eerst de pieten hun dansje dat ze ingestudeerd hadden. Daarna konden alle kinderen, nadat ze een stukje op een van de voertuigen hadden meegereden, met hun eigen groepjes hun dansjes doen voor de Sint. Hiervoor werden ze beloond met pepernoten en uiteindelijk allemaal een snoepzak. Tussendoor werd een speciale gast in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet voor de jaarlijkse intocht. 

Verrast

Met de elektrische voertuigen werden 's morgens de kinderen, die niet in de gelegenheid waren 's middags bij de intocht aanwezig te zijn, door twee pieten verrast, zodat ook in Neerkant ieder kind kon genieten van de aankomst van de Sint en zijn hulpjes.