De sporthal was speciaal voor deze show omgebouwd met lichtinstallaties. (Foto: Wouter Heesakkers)
De sporthal was speciaal voor deze show omgebouwd met lichtinstallaties. (Foto: Wouter Heesakkers)

KDO demonstratieshow Fantasia twee keer uitverkocht

DEURNE - KDO Deurne organiseerde afgelopen zaterdag een grootse demonstratieshow "Fantasiaā€¯. Zowel de voorstelling van 14:00 uur als de voorstelling van 19:00 uur waren voor aanvang al uitverkocht. De show stond eigenlijk gepland voor november 2020 in het kader van het tachtigjarig bestaan van de gymnastiek- en turnclub maar kon toen geen doorgang vinden vanwege de corona pandemie.

De sporthal Peelhorst was speciaal voor deze show helemaal omgebouwd met lichtinstallaties om de acts helemaal tot zijn recht te laten komen. Maar liefst zestig vrijwilligers hielpen mee met het op- en afbouwwerk van de turnvloer en de verschillende turntoestellen en andere werkzaamheden bij de organisatie. Een week voor de geplande demonstratieshow werd het nog heel spannend vanwege de aangekondigde coronamaatregelen, maar in goed overleg met de gemeente konden de voorstellingen conform de aangescherpte regels toch doorgang vinden en heeft de organisatie nog extra maatregelen genomen om de voorstellingen goed en veilig te laten verlopen.

De voorstelling bestond uit zestien programmaonderdelen waar de gymnasten van alle leeftijden hun kunsten lieten zien op de turnvloer, de trampolines, turnbalken, pegasus, rekstok en de damesbrug en herenbrug. De bezoekers maakten kennis met de veelzijdigheid van de gymnastieksport. Want naast het damesturnen en herenturnen werden er ook leuke acts en complexe kunsten getoond door de luchtacrobatiekgroep en de acrogroepen en de allerkleinsten leden van Nijntje beweegdiploma stalen de show met hun act Droomland. De voorbereiding onder aanvoering van Milou van Nunen, Julia van Loon, Britt Claassen, Mara Coolen en Milan van Bree, kon pas in juni starten omdat voor die tijd er vanwege corona geen binnensport mogelijk was en desondanks maakten de gymnasten er een mooie show van voor jong en oud. 

Aan het einde van de voorstelling werd door voorzitter Leo Cuijpers het nieuwe logo van KDO Deurne gepresenteerd waarbij de oude banners vervangen werden door de nieuwe. Tot slot gaven ruim tweehonderd gymnasten in de finale einddans uiting aan hun blijdschap dat ze deze voorstellingen voor alle belangstellenden hebben kunnen laten zien. KDO Deurne sloot daarmee toch haar tachtigjarig jubileum af dat gestart was in januari 2020 met een spetterende acroshow in het Cultuurcentrum.