Janine Rongen (r) is vanaf aankomend seizoen de nieuwe trainer van de damesploeg van ZSV.
Janine Rongen (r) is vanaf aankomend seizoen de nieuwe trainer van de damesploeg van ZSV.

Nieuwe trainer voor Zeilbergse vrouwen

Sport 340 keer gelezen

DEURNE - Janine Rongen is vanaf aankomend seizoen de nieuwe trainer van de damesploeg van ZSV. Zij volgt daarmee Theo van der Kant op, die een stapje terug doet en assistent-trainer wordt van Janine.

Janine is 36 jaar, woont samen in Venray en heeft een dochter van 10 en een zoon van 8 jaar. Naast haar werkzaamheden als voetbaltrainer, is ze docent wiskunde. De kersverse trainer van ZSV heeft zelf gevoetbald bij de jeugd en VR1 van SV Venray en is al sinds haar tienerjaren als trainster actief. In eerste instantie bij de jeugd van SV Venray, waar ze onder andere trainer was van de C1. Op haar 25e is Janine gaan werken voor de KNVB Regio Zuid, waar ze de beste speelsters van Limburg, Brabant en Zeeland trainde. 

Uiteindelijk miste ze na een aantal jaren het aan de slag zijn met een team, wat er toe leidde dat ze trainer/coach werd van het eerste vrouwenteam van UDI ’19 in Uden. Hier is ze met haar speelsters via de nacompetitie gepromoveerd van de derde naar de tweede klasse en daar direct kampioen geworden, waarna zij nu uitkomen in de eerste klasse. Na vijf seizoenen bij UDI ’19 gaat Janine Rongen nu met ingang van het volgende seizoen de overstap naar ZSV maken. “Janine stond al langer op het verlanglijstje als trainer voor onze vrouwen, en we zijn daarom heel blij en trots dat we deze goede en ervaren trainer voor ZSV hebben kunnen vastleggen”, aldus het bestuur van ZSV. Bij de benoeming van Janine is naast het bestuur en de technische commissie ook een afvaardiging van de spelersgroep van ZSV VR1 betrokken geweest.

Impuls
Theo van der Kant, de huidige coach, neemt na dit seizoen afscheid als hoofdtrainer, maar blijft wel aan het eerste vrouwenelftal van ZSV verbonden. “Theo heeft aangegeven het komende seizoen als assistent-trainer de begeleidingsstaf van onze vrouwen te willen blijven versterken, waar we heel blij mee zijn”, zegt het bestuur.

Met het aanstellen van Janine Rongen wil het bestuur van ZSV de ingeslagen weg verder vervolgen en een extra impuls geven. “ We zijn goed onderweg met het het meiden- en vrouwenvoetbal bij ZSV. De ambities die we hebben met onze vrouwen (nu spelend in de tweede klasse) en het vrouwenvoetbal bij ZSV zijn hoog. We hopen ook samen veel doelen te kunnen realiseren”, sluit het bestuur van ZSV af.

Uit de krant