Afbeelding

Van onze partner - Zo ontspan je tot de max in je achtertuin!

Ondernemend 146 keer gelezen

Niks is lekkerder dan ontspannen in je eigen achtertuin zitten. Maar hoe creëer je de juiste sfeer en balans in je tuin? Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je het niet te vol zet en ook nog ruimte hebt om bijvoorbeeld een parasol te plaatsen. In deze blog geven we je de ultieme tips voor je tuin. 

Zonder een goede indeling te bepalen voor je tuin, kan het al snel voorkomen dat je teveel in je tuin plaatst. Stap één van het inrichten van je tuin is om een indeling ervan te maken. Door het visueel te maken, kan je er een goed overzicht van krijgen over de grootte en of de ligstoel tuin goed tot zijn recht komt op de plaats die je voor ogen had.

Daarnaast is het handig om aan de hand van de zon de indeling te bepalen. Je wilt natuurlijk wel een plek hebben waar je lekker in de zon kan zitten, maar ook waar je kan genieten van de schaduw. Je kan zelf altijd een hovenier of tuinarchitect inschakelen om de juiste indeling van je tuin te maken. Ook kan het helpen om een wensenlijstje te maken, zodat al je wensen in je tuin komen en je hiermee de sfeer in je tuin laat bepalen.

Het inhuren van een hovenier of tuinarchitect kan veel geld kosten. Maar gelukkig kan je er ook voor kiezen om alleen de indeling te doen en het aanleggen zelf te doen.

Tuinmeubels

Nadat de indeling van je tuin is bepaald, kan er gekeken worden naar de tuinmeubels. Als het goed is heb je bij de indeling van je tuin, ook goed gekeken naar de vorm en grootte van de meubels. Bij een kleine tuin moet je gebruik maken van een ronde tafel, zodat het niet te veel ruimte in beslag neemt. Ook kunnen bloemen en planten niet ontbreken in je tuin. Heb je geen groene vingers, dan bestaan er ook genoeg planten die niet veel onderhoud nodig hebben en die goed uit zichzelf bloeien. 

Om ervoor te zorgen dat je een lekker tuin hebt, is een goede indeling van belang. Dit kan je doen door middel van een hovenier of tuinarchitect in te schakelen. Ook kan je er voor kiezen om geen hulp in te schakelen en zelf een indeling te maken. Na de indeling komen de tuinmeubels, zodat dit de tuin helemaal afmaakt en je echt kan genieten van je heerlijke tuin.

Uit de krant

Uit de krant