Deze ijsprinses is komend weekend ook te bewonderen op de Kerst Winter Wonder Markt aan de Haydenstraat 30 in Deurne. (Archieffoto: Hein van Bakel)

Eerste Kerst Winter Wonder Markt

dinsdag 10 december 2013 - 15:00|Willie Thijssen

DEURNE - Stichting Factor Deurne West houdt zaterdag 14 en zondag 15 december voor de eerste keer een Kerst Winter Wonder Markt. Sociale organisaties en creatieve mensen uit Deurne en omgeving verkopen er zelfgemaakte kerstspulletjes. Naast sfeervol ingerichte kraampjes zijn er activiteiten voor kinderen en zijn er diverse acts en taferelen te bewonderen. De markt staat opgesteld in en rond het wijkgebouw D'n Houten Hoek aan de Haydenstraat 30. Dit jaar is er geen Kerst Winter Wonder Wandeling. Die staat weer voor eind 2014 gepland.

Begin dit jaar is vanuit Stichting Factor Deurne West het idee gelanceerd om in 2013 ook een evenement te organiseren. Enerzijds met de bedoeling iets met het vijfjarig bestaan van stichting Factor Deurne West te doen, anderzijds om samen met de vrijwilligers bezig te blijven. De belangrijkste doelstelling van Factor is het samenbrengen van mensen door evenementen te organiseren. Verschillende ideeën zijn de revue gepasseerd. Uiteindelijk werd gekozen voor de Kerst Winter Wonder Markt die komend weekend wordt gehouden.
Voorzitter Ronald Scharroo van Factor Deurne West: "Als we een tijd stil zouden vallen, zouden onze vrijwilligers misschien afhaken. Tegelijkertijd hopen we door de manier waarop we de markt hebben georganiseerd een financiële basis te leggen voor de volgende Kerst Winter Wonder Wandeling."

Openingstijden

De Kerst Winter Wonder Markt is geopend op zaterdag 14 december van 16.00 tot 21.00 uur en op zondag 15 december van 14.00 tot 19.00 uur. De entree bedraagt 2,50 euro; kinderen tot en met drie jaar hebben gratis toegang. Er zijn acht deelnemers aan de kerstmarkt, waaronder de Wik, stichting de Peelbloem, Anjo for Africa, Hobbyclub de Soos en uiteraard Factor zelf. Alle deelnemers verkopen zelfgemaakte artikelen, de meeste vanuit sociaal perspectief. Kinderen kunnen voor 1,50 euro deelnemen aan een workshop of met een stempelkaart van 3,50 euro tien spelletjes spelen.
Daarnaast zijn er op het terrein en in het wijkgebouw vijftien acts opgesteld net als in de drie edities van de Kerst Winter Wonder Wandeling. Succesvolle acts als Pack de Kerstman, Afrikaanse sferen, de ijsprinses, de Kerstman en de dierenknuffeltent zijn er enkele van. En natuurlijk wordt er muziek gemaakt door koren en is er volop te eten en te drinken. Vrijwilligers zijn al vanaf de zomervakantie bezig met het maken van vele -stuk voor stuk- unieke kerstattributen.

Lagere begroting

Voorzitter Scharroo maakt duidelijk dat de begroting van de markt veel lager is dan die van een Kerst Winter Wonder Wandeling. Dat is vooral vanwege de locatie. "Het evenemententerrein bij het wijkgebouw in Deurne West kan met veel minder middelen ingezet worden voor een evenement dan het bos. Bovendien werkt Factor Deurne West samen met het bestuur van het wijkgebouw en de wijkraad om de kosten zo laag mogelijk te houden. Er is bewust gekozen om voor dit evenement geen financiële bijdrage van overheid en sponsoren te vragen. De organisatiekosten dienen volledig betaald te worden uit de entree."
Stichting Factor hoopt met de verkoop van allerlei zelfgemaakte artikelen wat geld over te houden om in 2014 nieuwe acts te gaan bouwen en voorbereidingen te treffen voor het volgende evenement.
Zie ook: www.kerstwww.nl.

Meer media
Deze ijsprinses is komend weekend ook te bewonderen op de Kerst Winter Wonder Markt aan de Haydenstraat 30 in Deurne. (Archieffoto: Hein van Bakel)

Gerelateerde nieuwsberichten

Koninklijke Harmonie Deurne is terug van weggeweest DEURNE - Je moet als harmonie wel wat lef hebben om na een zo lange corona-onderbreking het publiek te trakteren op tweeconcerten in één weekend. De Koninklijke Harmonie Deurne durft... 22 oktober 2021 - 16:44
Lezers schrijven: Herfst in de Peel: kaalslag gaat door Herfst in de Peel: het is bijna symbolisch. De kaalslag wordt vervolgd, met dank aan beheerplan Natura 2000/Life+ Peelvenen. 'Uw generatie weet nog hoe de Peel er vroeger uitzag. De... 22 oktober 2021 - 16:33
Vrouwenbeweging ZijActief na 75 jaar nog springlevend DEURNE - Vrouwenbeweging ZijActief Deurne viert zaterdag 16 oktober het 75-jarig jubileum. Wat begon als vermaak voor een club agrarische vrouwen is inmiddels uitgegroeid tot een modern gezelschap van ongeveer... 18 oktober 2021 - 09:53
Natasja en Edwin in het spoor van Jan en Anny DEURNE - Na haar hit 'Trots op jou' leek een doorbraak als solozangeres voor Natasja Poels uit Deurne slechts een kwestie van tijd. Een kerstshow in het Cultuurcentrum moest de... 14 oktober 2021 - 20:03
Open dag bij stichting LinQ DEURNE - Stichting LinQ is in april 2019 gestart met het geven van begeleidingsprogramma’s op maat aan een groep kinderen/jongeren en jong-volwassenen met als doel hen meer kansrijk te maken... 8 oktober 2021 - 10:23
Er gloort weer hoop voor Den Draai ZEILBERG - Mensen in Zeilberg kunnen komende zondag 3 oktober eindelijk kennismaken met het nieuwe bestuur en het nieuwe beheerdersechtpaar van een vernieuwde Den Draai. Anderhalf jaar geleden startten het... 1 oktober 2021 - 13:02