De nieuwe ‘Chris Meulendijks boksring’ werd vorige week donderdag officieel in gebruik genomen. (Foto's: Hein van Bakel)
De nieuwe ‘Chris Meulendijks boksring’ werd vorige week donderdag officieel in gebruik genomen. (Foto's: Hein van Bakel)

Boksclub Deurne neemt ‘Chris Meulendijks boksring’ officieel in gebruik

Algemeen 1.818 keer gelezen

DEURNE - Boksclub Deurne heeft afgelopen donderdag de nieuwe boksring van de club officieel in gebruik genomen. Deze is bij de officiële ingebruikname vernoemd naar de destijds onverwachts overleden sporthalbeheerder Chris Meulendijks. Hij heeft zich heeft vanuit de gemeente Deurne ingespannen om de club van een boksring te voorzien. Helaas heeft Chris de plaatsing van de ring niet meer mee mogen maken. 

“We wilden bij de officiële ingebruikname daarom graag even bij Chris stilstaan”, geeft voorzitter en hoofdtrainer van Boksclub Deurne John Bersch aan. “Chris heeft zich destijds vanuit de gemeente Deurne sterk heeft gemaakt voor onze boksring. Daar zijn we hem heel dankbaar voor en hij verdient hiervoor dan ook alle credits. Daarom wilden we als eerbetoon en als blijvende herinnering aan Chris de boksring naar hem vernoemen.” 

‘Chris Meulendijks boksring’

Na zijn overlijden hebben collega’s van Chris bij de gemeente Deurne zijn belofte waargemaakt. “Zij zorgden ervoor dat de noodzakelijke voorzieningen in de Microhal zijn aangebracht en de boksring werd aangeschaft”, licht Bersch toe. De ‘Chris Meulendijks boksring’ is in bijzijn van Sander, de zoon van Chris, collega’s en vertegenwoordigers van de gemeente Deurne officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde voorafgaand aan de reguliere training van de boksclub. Hierbij waren ook de leden van de boksclub én de deelnemers aan de tweede editie van Gladiatoren van Deurne aanwezig. Ook laatstgenoemden gaan tijdens het trainingstraject gebruik van de boksring maken.

‘Beloning’

Voor Chris was de boksring een ‘beloning’ voor de club die wellicht als ‘oudste huurder’ al zo’n 45 jaar zonder problemen een sportaccommodatie van de gemeente huurt. “Al die tijd hebben we nooit ergens om gevraagd”, maakt Bersch duidelijk. Daarbij timmert de club de laatste jaren hard aan de weg en groeit nog steeds. “Onze missie is de boksport voor iedereen toegankelijk maken. Wij willen boksen inzetten voor lichamelijke- en mentale gezondheid, zelfvertrouwen en sportieve uitdaging volgens het principe: Have fun, Train hard, Box easy.” Met de boksring kunnen de leden en de club professioneler trainen en een volgende stap zetten richting de wedstrijdsport. “Een ambitie die we nu dankzij Chris en de gemeente Deurne waar kunnen maken. Daar zijn we dan ook heel dankbaar voor”, besluit Bersch.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant