Bescherming omvat het lokaliseren van nesten en deze tijdelijk verplaatsen tijdens landbouwactiviteiten om ze te sparen.
Bescherming omvat het lokaliseren van nesten en deze tijdelijk verplaatsen tijdens landbouwactiviteiten om ze te sparen.

‘Weidevogelbeheer en akkerbouw gaan prima samen’

Algemeen 452 keer gelezen

DEURNE - Vogelwerkgroep de Kulert organiseert samen met Brabants Landschap op dinsdag 2 april van 20.00 uur tot 22.00 uur een lezing/minicursus in scoutcentrum de Muggenhof in Deurne. De laatste ontwikkelingen rond weidevogelbescherming en beheermogelijkheden worden die avond toegelicht. 

Weidevogels leven van insecten en wormen die te vinden zijn op akker- en graslanden, maar de omstandigheden moeten juist zijn. Bescherming omvat het lokaliseren van nesten en deze tijdelijk verplaatsen tijdens landbouwactiviteiten om ze te sparen. Dit gebeurt door boeren zelf of in samenwerking met vogelgroepen. Voor het beheer van jonge vogels zijn water, divers grasland en bloemenstroken nodig, ondersteund door materialen van Brabants Landschap. Boeren kunnen subsidie krijgen voor beheer. De lezing behandelt de herkenning en bescherming van belangrijke soorten, landschapsuitdagingen, de rol van vogelgroepen, op maat gemaakte regelingen, subsidies en kansen. De lezing wordt gepresenteerd door Fien Oost, Coördinator Soortenbescherming bij Brabants Landschap. Aanmelden kan via info@vwgdekulert.nl of www.vwgdekulert.nl. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant