Zoals voorgaande jaren zijn er pasgeboren kuikentjes te bewonderen die voorzichtig geknuffeld kunnen worden. (Foto: Mark Teeuwen)
Zoals voorgaande jaren zijn er pasgeboren kuikentjes te bewonderen die voorzichtig geknuffeld kunnen worden. (Foto: Mark Teeuwen)

Stichting de Parkboerderij in Deurne gooit deuren open op eerste paasdag

Algemeen 584 keer gelezen

DEURNE - Aan het Haageind nabij de kasteel ruïne in Deurne heeft stichting De Parkboerderij op eerste paasdag weer een open poortdag. Zoals voorgaande jaren zijn er pasgeboren kuikentjes te bewonderen die voorzichtig geknuffeld kunnen worden. Kinderen mogen dan onder begeleiding ook weer paaseitjes zoeken. 

Het is daarnaast een mooie gelegenheid om meteen kennis te maken met heel wat pasgeboren geitjes en lammetjes. ‘Het voorjaar is compleet met de vele bloemen rond de dierenweide. Voor de mensen die nog niet gezien hebben dat de volière is opgeknapt is daar nu de kans voor. De volière wordt bevolkt door tal van mooie vogels die rond deze tijd van het jaar luid en duidelijk zingen. Het is immers tijd om nestjes te bouwen en daarna eitjes uit te broeden’, aldus de vrijwilligers. De poort is eerste paasdag open van 10.00 uur tot 11.30 uur. Er loopt die dag ook een heuse paashaas door de wei. De toegang is gratis. Wel is er een mogelijkheid om middels een QR-code vrijwillig een bijdrage te schenken voor het onderhoud van de dierenweide.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant