(Foto: Hein van Bakel)
(Foto: Hein van Bakel)

Kommer en Kwijl is de ideale start van carnaval

Algemeen 1.215 keer gelezen

DEURNE – De 21ste editie van Kommer en Kwijl, georganiseerd door de PR|CIE, was de ideale start voor carnaval 2024. Negen groepen, trokken door Deurne en Zeilberg en deden acht kroegen aan in een muzikale karavaan. Een kolk in de biertank en wasem op de ruiten bleek ook nu weer geen loze belofte.

Wat 21 jaar geleden bedacht werd aan de PR|CIE-tafel bij hotel-zaal-café Stationzicht blijkt nog steeds springlevend en lokte duizenden, ook van (ver) buiten Deurne, naar de kroegen. 

Zowel het publiek als de groepen hadden alles uit de kast gehaald

Het recept van Kommer en Kwijl is simpel; negen groepen brengen een repertoire met hoog meezinggehalte - vooral Nederlandstalig – ten gehore. Elk optreden duurt ongeveer 15 minuten, dan een kwartier pauze en voort trekt de karavaan. Het publiek was ook afgelopen vrijdag weer laaiend enthousiast en de uitbaters van de horeca-etablissementen konden zich in de handen wrijven, als ze even tijd hadden. Het publiek was al ruim voor aanvangstijd van het programma – 20.30 uur - aanwezig om een ideaal plekje te bemachtigen. 

De negen optredende groepen, De Frannies, Tlupt oit de hand, Lamawaaije!, VVV De Ketsende Kanaries, Queens On Fire, Wasutlekker, iThree Amigos!, Hiep Hiep Hoera en Zesstuks hadden er geen gras over laten groeien en zorgden voor een even amusante als succesvolle avond in de deelnemende kroegen, acht in getal. In den Sleutel, De Potdeksel, Jut en Jul, De Wik, De Brouwer, Het Pandje, Den Draai en WorstZicht (Cultuurcentrum Martien van Doorne), waren de gastgevers die, zonder uitzondering, kunnen terugkijken op een ideale start van Carnaval 2024. 

Zowel het publiek als de groepen hadden alles uit de kast gehaald; het repertoire, de uitdossing van artiesten én publiek ademden carnaval; men had er overduidelijk zininin!

Volgend jaar is het een jubileumjaar - Kommer en Kwijl beleeft dan zijn 22e editie – en de PR|CIE en de groepen zullen er ongetwijfeld alles aan doen om ook in 2025 dit niet meer weg te denken festijn tot een daverend succes te maken. 

Aanmelden voor de jubileumeditie kan nog tot Aswoensdag op de site van de PR|CIE www.prcie.nl. Kijk voor meer foto’s van Kommer en Kwijl hier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant