(Archieffoto: Hein van Bakel)
(Archieffoto: Hein van Bakel)

De Peelstrekels zijn klaar voor carnaval

Algemeen 862 keer gelezen

DEURNE – Het carnavalsprogramma van De Peelstrekels start op vrijdagochtend wanneer jubileumprins Niels I, zijn prinses Renate en hun gevolg de basisscholen een bezoek brengen. ’s Middags gaan ze langs bij het Wilhelminahuis en zijn ze bij de prijsuitreiking van de optocht van Het Rijtven, ’s avonds bezoeken ze Kommer en Kwijl. 

Zaterdag wordt het carnavalsfeest officieel afgetrapt; burgemeester Greet Buter overhandigt alle Deurnese carnavalsprinsen en jeugdprinsen de sleutel van Deurne. De nieuwe heraut, Perry van Berlo, zal de burgermoeder hierbij terzijde staan. ’s Avonds zijn de prins en zijn gevolg te vinden in de diverse horeca-etablissementen. Zondagochtend om 9.30 uur gaat pastoor Hedebouw voor in de carnavalsmis die wordt gehouden in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt. Vanaf 13.30 uur trekt de optocht door de straten van Deurne. Gestart wordt er vanaf het Stationsplein. Deze keer een iets ingekorte route, waarbij de Visser en het Haageind worden overgeslagen en vanaf de Markt afgebogen wordt naar de Kerkstraat om vervolgens via de Molenlaan de Europastraat in te slaan waarna op de rotonde de optocht wordt ontbonden. ’s Avonds worden verschillende horeca-etablissementen bezocht. Traditiegetrouw staan maandag Het Rijtven en de Rozenmondeg centraal en zal het prinsenpaar en hun gevolg daar te vinden zijn.

Popverbranding vervroegd

Carnavalsdinsdag krijgt een iets andere invulling waarbij de belangrijkste is dat de popverbranding om precies 19.00 uur zal zijn en niet meer, zoals voorgaande jaren traditie was om middernacht. Maar, voordat het zover is zijn De Peelstrekels te gast bij het Ukkepukkenbal dat om 10.30 uur begint in de residentie WorstZicht (Cultuurcentrum Martien van Doorne). Aansluitend, om 13.00 uur, vindt daar de tweede editie van het Gehaktbal plaats met diverse artiesten waaronder Frank van Weert. Ook De Hôsbengels sluiten aan met hun kersverse Ere-Hôsbengel. Om 18.30 uur vertrekken De Peelstrekels vanuit WorstZicht naar de Markt. Daar wordt de prins van zijn eretekens ontdaan en wordt hij weer gewoon Niels Nijssen. Om 19.00 uur gaat De Peelstrekelpop in de hens en zit carnaval 2024 erop.

Jubileumweekend

De Peelstrekels vieren dit jaar hun 66-jarige bestaan met een feestweekend in de laatste week van september. Het programma voor dat evenement zal te zijner tijd bekend gemaakt worden. Kijk voor meer informatie op www.peelstrekels.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant