Zijn nieuwste voorstelling, 'Tijd Over' is zondag om 15.00 uur in het Cultuurcentrum te zien.
Zijn nieuwste voorstelling, 'Tijd Over' is zondag om 15.00 uur in het Cultuurcentrum te zien.

Spoken word-artiest Derek Otte treedt op in het Cultuurcentrum in Deurne

Algemeen 172 keer gelezen

DEURNE - Na een succesvolle theatertour met zijn debuutvoorstelling ‘De tijd is om’,  is Derek Otte klaar voor een nieuwe reis langs theaters door het hele land. Zijn nieuwste voorstelling, ‘Tijd Over’ is zondag om 15.00 uur in het Cultuurcentrum te zien en brengt zowel bekende teksten uit zijn vorige optredens als nieuw werk van deze dichter. 

Van versjes, verhalen, grappen en voordrachten. Het komt allemaal voorbij in dit uur vol taal, muzikale begeleiding en een lach en een traan. Otte geeft rijm en ritme aan herkenbare levenslessen en de wereld om ons heen. Thema’s van nu, op eenhoog tempo, in een fijngevoelig maar tóch recht-voor-z’n-raap-jasje. ‘Vanaf het eerste moment heeft woordkunstenaar Otte door zijn open, ontwapenende uitstraling een grote gunfactor’, aldus het theatertijdschrift Scenes. 

De fascinatie voor taal is niet uit liefde geboren. ‘Niet uit liefde maar uit noodzaak. Ik stotterde namelijk erg. Vanuit die frustratie ben ik veel gaan lezen, en zo ben ik uiteindelijk aan mijn eerste gedichtjes begonnen in groep 8. Dat was leuk als hobby, maar ik had er totaal niet bij stil gestaan dat je daar je werk van kon maken. Toen ik 20 jaar was ben ik door vrienden het podium op geduwd. Zij zeiden, ‘leuk zo op papier maar dit moet je gaan vertellen’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant