(Foto: Roos Knijnenburg)
(Foto: Roos Knijnenburg)

Eerste prijs ‘met lof’ voor KHD

Algemeen 846 keer gelezen

DEURNE - Op het concertconcours van de KNMO, de landelijke muziekkoepel voor instrumentele amateurmuziek heeft de KHD een bijzondere prestatie neergezet. Het Deurnese orkest onder leiding van dirigent Martien Maas, spelend op het hoogste landelijk amateurniveau, de eerste divisie, behaalde maar liefst 93,58 punten: een eerste prijs “met lof”.

Tijdens het concours worden de prestaties van een muziekkorps beoordeeld door een onafhankelijke professionele jury. Uiteindelijk behaalde de KHD hiermee de hoogste score in het concoursweekend. Niet eerder haalde het bijna 150-jarig muziekkorps zoveel punten in de eerste divisie, door de voorzitter werd dit een ‘fantastische opsteker voor het 150-jarig bestaan’ genoemd. Martien Maas, prees na afloop de ‘ongelofelijke inzet van het orkest’. Hij gaf aan dat in het gesprek met de jury na afloop van het concert aangegeven werd, dat het Groot Orkest van de KHD overkomt als een zeer bijzonder orkest met een heel bijzondere onderlinge band: “zij doen dit echt mét elkaar!” En rechtstreeks naar de dirigent: “De klank van het orkest is een weerspiegeling van hoe jij bent”. 

Met deze prestatie heeft Maas met het Groot Orkest van de KHD de deuren geopend naar de concertdivisie. Deze bijzondere divisie is alleen toegankelijk voor orkest, dat drie keer achtereen een eerste prijs behaalt met lof. Met het resultaat van dit jaar is dit de KHD ruimschoots gelukt.

(Foto: Roos Knijnenburg)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant