(Archieffoto: Hein van Bakel)
(Archieffoto: Hein van Bakel)

OJC de Roos in Deurne blijft toch bestaan en maakt doorstart

Algemeen 537 keer gelezen

DEURNE - Na 40 jaar leek het doek te vallen voor OJC de Roos in Deurne vanwege onder andere de coronaperikelen en stijgende energiekosten. De doelgroep van het jongerencentrum zou daardoor met lege handen komen te staan. Na een aantal intensieve gesprekken met de gemeente Deurne, het oude bestuur, de jongeren en de oprichter van OJC de Roos is besloten om met een nieuw bestuur een doorstart te maken.

De komende tijd zullen er weer activiteiten in OJC de Roos worden georganiseerd. De Halloweenavond, met het grootste spookhuis van Deurne, georganiseerd door het Keithuis, was al een groot succes. Ook is er weer een aantal keer per week een activiteit van de LEV-groep voor verschillende doelgroepen. “Hou onze socialmediakanalen goed in de gaten voor de agenda van december met natuurlijk de activiteiten in de kerstweek”, aldus het nieuwe bestuur. Op zaterdag 9 december zal de doorstart van OJC de Roos officieel worden bekrachtigd. In de middag tussen 15.00 uur en 17:00 uur is het jongerencentrum daarom voor iedereen geopend voor een praatje en een drankje. ’s Avonds zal er een knallend optreden zijn van de bands Agitator en Bulldozer Breed, beide bands zijn zeker geen onbekenden voor OJC de Roos. Kaartjes zijn vooraf te bestellen voor 5 euro via de link op onze site: OJCdeRoos.nl of aan de kassa. De deuren gaan voor deze avond open om 19:00. “Om OJC de Roos weer goed op de kaart te kunnen zetten, is de inzet nodig van vele jongvolwassen vrijwilligers. Het is voor deze jongeren meteen een kans om zich te bekwamen in diverse activiteiten, zoals het organiseren van evenementen, deelnemen aan een bestuur, het pand onderhouden en bardiensten draaien”, aldus voorzitter Harm Keunen.

OJC de Roos is het open jongerencentrum van Deurne en is opgericht in 1983 en is gesitueerd in een stijlvolle langgevelboerderij op Haageind 27 in Deurne. Deze langgevelboerderij geeft door haar bouw een impressie van een bruin café. Het jongerencentrum is een sociaal-culturele stichting zonder winstoogmerk, die zich inzet om de verbinding tussen jongeren te stimuleren. De organisatie wordt volledig gedraaid door vrijwilligers. Door de jaren heen zijn er talloze bandavonden en evenementen georganiseerd. Evenementen waar je misschien weleens van gehoord hebt, zijn BMM (Beschuit met Muisjes) en Rock d’Orange. BMM is een gratis festival en tevens een bandwedstrijd voor beginnende bands. Rock d’Orange is een Koningsdagfestival; de winnaar van BMM is de opener van dit festival. In het verleden heeft het jongerencentrum ook evenementen mogelijk gemaakt die door andere organisaties georganiseerd werden in de Roos, zoals bijvoorbeeld De Nacht van het Witte Doek en de Cultuurparade. Deze activiteiten zijn slechts enkele voorbeelden waarmee zij zich inzetten om jeugd vrijblijvend kennis te laten maken met cultuur en muziek.

‘Ik zou de jongeren van Deurne willen uitnodigen om een keer een kijkje te nemen en een praatje te komen maken’

Keunen: “Het zou heel jammer zijn geweest als OJC de Roos na zoveel jaren een begrip te zijn geweest in Deurne zou verdwijnen. De unieke locatie in een oude boerderij aan het Haageind zorgt voor een warme sfeer waar de jongeren zichzelf mogen zijn en kunnen verbinden met gelijkgestemden. Er is nu gelukkig voldoende animo van de jongeren om hier weer een succes van te maken, maar uiteindelijk moet OJC de Roos weer breed gedragen gaan worden om ook in de toekomst een begrip te blijven. Ik zou de jongeren van Deurne daarom willen uitnodigen om een keer een kijkje te nemen en een praatje te komen maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant