(Foto: Roos Knijnenburg)
(Foto: Roos Knijnenburg)

Dubbelconcert KHD en Fanfare Overloon in Vlierden

Algemeen 611 keer gelezen

VLIERDEN - De Koninklijke Harmonie Deurne en Fanfare Vriendenkring Overloon, allebei spelend in de eerste divisie van de KNMO (de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie), verzorgen zondag 19 november om 10.30 uur een gezamenlijk concert in MFA ’t Huis in Vlierden. De entree is gratis.

Het belooft een speciale ontmoeting te worden. Beide orkesten staan vlak voor een concertconcours van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen, waarin de muzikanten mogen ‘bewijzen’ dat zij het nog steeds waard zijn om in de hoogste, de eerste divisie van de KNMO te spelen. De werken, die door de KHD op 25 november in Veldhoven voor een professionele jury worden gespeeld zijn dezelfde werken die ook zondag in Vlierden op het programma staan: David of the White Rock – arr. Philip Sparke, Tales and legends – Etienne Crausaz en El gardín de Hera – José Suner Oriola. 

De twee laatste werken zijn zeer dynamische werken, geïnspireerd op middeleeuwse sagen en Griekse Mythologie. Voor de KHD, onder leiding van Martien Maas, is dit het derde en laatste optreden van de kleine tournee die het muziekgezelschap maakt op weg naar het concours in Veldhoven.

Fanfare Vriendenkring Overloon

Wat het concert in Vlierden extra bijzonder maakt is het muzikale bezoek van Fanfare Vriendenkring Overloon onder leiding van Geert Mooren.

Ook zij spelen in de eerste divisie van de KNMO en nemen deel aan het concertconcours in Veldhoven het volgend weekend. Heel speciaal is, dat een van de werken die zij zondag en dus ook tijdens het concours ten gehore brengen een werk is van de Vlierdense componist Eric Swiggers. Ooit gemaakt in opdracht van fanfare Aurora uit Heesch en vooral interessant omdat Swiggers de Peelrandbreuk, die ook dwars door Deurne loopt, als het ware op muziek heeft gezet. Het ontstaan van het dorp Heesch is namelijk, evenals Deurne, sterk beïnvloed door de ligging van de Peelrandbreuk. 

Dit dubbelconcert is voor het publiek een unieke mogelijkheid om twee orkesten uit het hoogste landelijk amateurniveau werkelijk op de toppen van hun kunnen te horen en zien spelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant