Rob Friesen zwaait dit jaar de scepter en zal voorop gaan in het Liesselse Keienland.
Rob Friesen zwaait dit jaar de scepter en zal voorop gaan in het Liesselse Keienland.

Prins Rob d’n Uurste nieuwe prins van CS De Kei

Algemeen 773 keer gelezen

LIESSEL – Rob Friesen is afgelopen zaterdag tijdens ’t KEI-Festijn op het marktplein in Liessel uitgeroepen tot prins Rob d’n Uurste. Hij zwaait dit jaar de scepter en zal voorop gaan in het Liesselse Keienland. De 66e prins van CS De Kei woont samen met zijn prinses Carmen en de kinderen Jessie, Stan en Tim op de Rodegraafweg in Liessel.

Rob is 45 jaar oud en werkzaam als projectleider bij Wijnen Bouw en Service in Someren. Al tientallen jaren is hij een actief deelnemer in de carnavalsoptocht in Liessel. Daarnaast is hij een actief lid en penningmeester bij het Sint-Hubertusgilde in datzelfde kerkdorp. De secundanten die het prinsenpaar bijstaan zijn Bart Smits en Rick de Corte. De spreuk van hen luidt: “Wai als prinsenpaar goan mi dees doag voorop, mi veul plezier zette wai alles op zunne kop.” 

Naast de benoeming van de nieuwe prins werden er ook twee ereleden in het zonnetje gezet. Charles en Els van de Mortel zijn vanwege hun vele verdiensten voor carnavalsstichting de Kei in Liessel benoemd tot erelid. Charles en Els zijn al 12 jaar lid van CS de Kei en hebben zich jarenlang ingezet voor de club als adjudanten, vorst, vicevoorzitter en ‘mama kei’. 

Charles en Els van de Mortel zijn vanwege hun vele verdiensten voor carnavalsstichting de Kei in Liessel benoemd tot erelid.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant