De zeskoppige muzikale groep 'Jachthoorns van Het Groene Woud' luistert zondag de Hubertusviering op.
De zeskoppige muzikale groep 'Jachthoorns van Het Groene Woud' luistert zondag de Hubertusviering op.

Deurnese jagers te gast tijdens jaarlijkse Hubertusviering

Algemeen 385 keer gelezen

OMMEL - Jagers uit Asten, Deurne en Someren zijn komende zondag speciaal te gast tijdens de jaarlijkse Hubertusviering in de kerk van Ommel. Dit op uitnodiging van Wildbeheereenheid-Asten. De viering wordt opgeluisterd door de ‘Jachthoorns van Het Groene Woud’.

De in 727 overleden bisschop Hubertus van Luik wordt op de dag van vandaag als de beschermheilige van jagers beschouwd. Daarom wordt ook in Ommel jaarlijks een Hubertusviering gehouden. Tijdens deze viering herdenken jagers hun beschermheilige en houden zo een traditie in stand. De viering wordt voorgegaan door pastoor Steijaert waarbij ook het Hubertusbrood zal worden uitgereikt. Wildbeheereenheid-Asten heeft jagers uit Asten, Deurne en Someren uitgenodigd om deel te nemen. Na afloop zullen de meegebrachte jachthonden bij de ingang van de kerk hun zegening en Hubertusbrood ontvangen.

Jachthoorns

Tevens is voor de muzikale toevoeging de zeskoppige muzikale groep ‘Jachthoorns van Het Groene Woud’ gestrikt. Zij zullen de viering opluisteren. Zo zorgt de groep voor de aloude jachtmuziek, jagersmarsjes en vele jachtsignalen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant