Afbeelding

Gouden Kei uitgereikt aan Tennisvereniging Neerkant

Algemeen 602 keer gelezen

NEERKANT - Wethouder Riny van Rinsum heeft dinsdag 12 september de Gouden Kei uitgereikt aan Tennisvereniging (TV) Neerkant. Daarnaast mocht Irene Walk van Team Fit twee verschillende topprestatiebadges uitdelen. De vereniging heeft namelijk mooie stappen gezet binnen de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum en presenteert gezonde keuzes op een aantrekkelijke manier. De gezonde keuze wordt daarmee de gemakkelijke keuze. Ook heeft de vereniging een zeer verantwoord alcohol- en rookbeleid. 

TV Neerkant werd blij verrast met de kei en de topprestatiebadges. Wethouder Van Rinsum: “Het is erg goed dat TV Neerkant zich inzet voor een gezonde balans tussen voeding en sport. We willen dit soort initiatieven stimuleren en steunen. De Gouden Kei is een blijk van waardering. De keien worden gemaakt door Art Oro en Zorgboerderij Het Spekrijt. We reiken deze uit aan actieve organisaties of inwoners.”

In Deurne bundelen het lokale Sport- en het Preventieakkoord hun krachten onder de noemer ‘Kei Goed, Gezond en Gelukkig Deurne’. Verschillende (zorg)organisaties en (sport)verengingen uit Deurne zijn hierbij aangesloten. Samen willen zij een beweging op gang brengen waardoor steeds meer aandacht voor sport en gezondheid ontstaat. Het doel is om inwoners van Deurne gezond(er) te laten leven. Denk hierbij niet alleen aan de fysieke gezondheid, maar ook aan de mentale gezondheid van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Wil jij ook kans maken op een Gouden Kei? Goede ideeën voor een goed, gezond en gelukkig Deurne kunnen hier gemeld worden. Dit kunnen ideeën zijn vanuit (samenwerkende) organisaties of inwoners. Kei Goed Gezond en Gelukkig Deurne bekijkt vervolgens samen met de initiatiefnemer(s) de mogelijkheden.

Uit de krant