Afbeelding

Kwizzuth Millus: Milheeze speelt Monopoly

Algemeen 1.008 keer gelezen

MILHEEZE - Kwizzuth Millus viert zaterdag 4 november haar eerste lustrum met een bijzondere variant op de dorpsquiz: Millus’ Monopoly limited edition. Het spel wordt thuis aan tafel bij de teams gespeeld rondom een Monopoly-spelbord dat speciaal voor deze editie is ontworpen met straten, wijken en gebouwen uit Milheeze.

Straten zoals ’t Kerkeind en de Akkerweg hebben natuurlijk een plekje gekregen, net zoals De Schans en de molen. Huisjes, briefgeld, pionnen en kanskaarten maken het spel compleet.

Door het maken van vragen en opdrachten óf het slim inzetten van kapitaal, kunnen teams straten en gebouwen vrijspelen of huizen bouwen. Elke opdracht levert een unieke code op die kan worden ingevoerd in de digitale bankapp, die speciaal voor deze editie is ontwikkeld. Is de code juist, dan is dat direct zichtbaar in deze app. Zo kan elk team zelf zien hoe de waarde van hun bezittingen groeit.

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk straten en gebouwen in bezit te krijgen en zo het rijkste team van het dorp te worden. Want dan win je het spel én deze jubileumeditie van Kwizzuth.

Maar net zoals in het echte Monopolyspel heb je ook een dosis geluk nodig om te winnen. In de Schans ligt een groot spelbord op tafel en de Kwizzuth-pion staat om 19.00 uur op start. Gedurende de quizavond wordt er op vaste tijden gedobbeld en de pion verplaatst zich volgens de spelregels over het bord. Teams die de gedobbelde straten of gebouwen in bezit hebben, ontvangen hiervoor huur op hun bankrekening. Staan er ook huisjes op een straat dan levert dat natuurlijk nog meer op. Het loont dan ook om niet alleen fanatiek, maar ook strategisch te spelen.
Maar pas op: zorg dat je niet in de gevangenis terecht komt.

De speldoos met inhoud voor Millus’ Monopoly is zo ontworpen, dat het spel ook daarna nog gespeeld kan worden als het reguliere Monopolyspel dat we allemaal kennen, maar dan speciaal voor en over Milheeze. Zo kun je er nog jaren plezier van hebben. Elk team mag de ontvangen speldoos houden. Daarnaast zijn er op de feestavond op 18 november voor de liefhebbers extra exemplaren te koop. En natuurlijk wordt dan ook het winnende team gehuldigd.

Je kunt je team (maximaal 10 personen) nog inschrijven tot 1 oktober. Gebruik hiervoor het inschrijfformulier op www.kwizzuth.nl.

Uit de krant