De Ossenbeemd is vanaf deze week weer te bezoeken. (Archieffoto: Hein van Bakel)
De Ossenbeemd is vanaf deze week weer te bezoeken. (Archieffoto: Hein van Bakel) Hein v Bakel

Markt Groen bij de Ossenbeemd

Algemeen 393 keer gelezen

DEURNE - Op zondag 10 september vindt van 13.00 uur tot 17.00 uur alweer de 25e editie plaats van de Markt Groen Deurne bij de Ossenbeemd. Op deze gezellige, kleinschalige markt presenteren bedrijven en organisaties op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid zich. Daarnaast zijn er ook volop streek-, Fairtrade- en gezondheidsproducten te vinden.

Absolute topper is dit jaar de elektrische auto op waterstof, de Toyota Mira. De Ossenbeemd ontwikkelt zich steeds verder als centrum voor duurzaamheid en dan past op de jaarlijkse markt zeker ook aandacht voor duurzaam vervoer. Als het gaat om duurzaamheid en nieuwe energie geeft ook Energy Port Peelland acte de présence en zal het Energieloket van EnergieHuis Slim Wonen open zijn. 

Op de markt vind je diverse bedrijven op het gebied van gezonde voeding, zoals Bijzonder Brabants, Holtens Molen, en de eetbare insecten van Derix. Het landschapsbeheer krijgt aandacht via sPeelslandschap (waarvan je in het voorjaar misschien wel een bloemenmengsel hebt ingezaaid) en het voedselbos Heieind. Er zijn bedrijven op het gebied van creativiteit, ontwikkelingssamenwerking, duurzame wijn, et cetera. Voor kinderen zijn er spelletjes en zij kunnen stenen en bloempotjes beschilderen.


Uit de krant