Met het programma “Een beetje Cools…en een beetje Van Gorp” brengt hij een eerbetoon aan Miel Cools.
Met het programma “Een beetje Cools…en een beetje Van Gorp” brengt hij een eerbetoon aan Miel Cools.

Huisconcert ‘Een beetje Cools..en een beetje Van Gorp’

Algemeen 318 keer gelezen

DEURNE - Op zondag 10 september vanaf 15.00 uur brengt Hans van Gorp een mix van oud en nieuw liedjes van de Vlaamse kleinkunstenaar Miel Cools én een aantal nummers van zichzelf ten gehore in museum De Wieger.

Van Gorp uit Asten verzorgt al decennialang optredens in heel Nederland en België. Met het programma “Een beetje Cools…en een beetje Van Gorp” brengt hij een eerbetoon aan de nestor van de Vlaamse kleinkunst Miel Cools. Er zal een groot aantal liedjes van Cools te horen zijn, maar ook een aantal liedjes van Van Gorp zelf, duidelijk geïnspireerd door het werk van Cools. 

Van Gorp kwam in aanraking met het werk van Cools via de Lp’s “Nachten dat de spin niet spint” en “Miel Cools zingt Ernst van Altena”. De bewondering voor een groot artiest was geboren. Het muzikale idioom van de liedjes, de arrangementen en, niet te vergeten, de fantastische teksten van veel top-auteurs, zoals Van Altena, Dreesen, Leeflang en Wilmink, maakten een onuitwisbare indruk. Dat was het moment waarop Hans van Gorp besloot dat hijzelf ook zoiets wilde gaan doen. De entree bedraagt 10 euro. Reserveren is nodig en kan bij Activiteiten op www.dewieger.nl

Uit de krant