Afbeelding

Bibliotheek Deurne is geopend

Algemeen 640 keer gelezen

DEURNE - Op maandag 4 september werd Bibliotheek Deurne geopend in het Huis voor de samenleving. Vanaf 10.00 uur stonden de medewerkers van de bibliotheek klaar om bibliotheekleden en andere geïnteresseerde bezoekers te verwelkomen en wegwijs te maken.

In twee weken tijd is er veel werk verzet. Alle boeken zijn verhuisd van het Cultuurcentrum, de oude locatie, naar de nieuwe locatie in het Huis voor de samenleving. Deze locatie bevindt zich aan de Markt, het hart van het centrum van Deurne. Sinds 4 september is het weer mogelijk om materialen te lenen, een krantje te lezen of te werken of studeren in de bibliotheek.

Alle boeken zijn verhuisd van het Cultuurcentrum naar de nieuwe locatie in het Huis voor de samenleving

Positief

De eerste geluiden van leden en bezoekers zijn positief. De ruime opzet bevalt erg goed. “Al is het wel weer zoeken waar alles staat,” zo geeft een van de geïnteresseerde eerste bezoekers toe. Het grootste deel van de volwassen collectie heeft een plaats gekregen in de centrale hal van het Huis voor de samenleving. De jeugdboeken en de klantenservice zijn te vinden in een gedeelte dat bereikbaar is via een doorgang aan de linkerzijde van de centrale hal. Medewerkers van de bibliotheek zijn aanwezig en te herkennen aan een badge met het logo van de bibliotheek erop. Zij wijzen bezoekers graag de weg.

Inleveren buiten openingstijden

Tijdens de ruime openingstijden van het Huis kunnen bibliotheekleden hun materialen inleveren via de zelfservicebalies. Dit is hetzelfde als in het Cultuurcentrum. De inleverbrievenbus voor boeken en andere materialen is nog niet geplaatst. Het is daardoor helaas nog niet mogelijk om boeken buiten de openingstijden in te leveren. Op vrijdag 8 september is er een Lego-dag voor kinderen gepland. Meer informatie over activiteiten in de bibliotheek vind je op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/deurne-2023. De bibliotheek is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur, dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 19.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur is er zelfservice. Je kunt tijdens deze uren niet terecht met vragen.

Uit de krant