De band 3Cover! presenteert zaterdag hun nieuwe zangeres Mireille.
De band 3Cover! presenteert zaterdag hun nieuwe zangeres Mireille.

3Cover! presenteert nieuwe zangeres

Algemeen 983 keer gelezen

DEURNE - Zaterdag 9 september staat de Deurnese coverband 3Cover! op het podium van café/zaal de Kroeg in Zeilberg. Voor de drie mannen van 3Cover! die zo`n kleine 100 keer per jaar een optreden verzorgen is het een avond met een speciaal tintje omdat ze hun nieuwe zangeres Mireille presenteren aan het grote publiek. 

3Cover! bestaat sinds de oprichting van de band in 2018 uit Harold Vermeulen (bas en leadzang), Oscar Berkers (gitaar en zang) en Henrie Vermeulen (drums en zang). Ze verzorgen regelmatig feesten en partijen, spelen op grote en kleine evenementen, in kleine en grote kroegen en spelen zo af en toe tijdens wedstrijden van Vitesse in het Gelredome. 

Een klein jaar geleden kregen de mannen het idee om eens te kijken of het misschien een toevoeging zou zijn als er een zangeres bij de band zou komen. Het voordeel is dat je dan het repertoire breder kunt maken. “We waren het er over eens dat dat wel eens zou kunnen gaan werken”, aldus Oscar. Na een zoektocht met de nodige audities kwamen ze bij de Eindhovense Mireille uit. “Ik zag toevallig een advertentie van haar staan op Facebook waarin ze op zoek was naar een leuke band”, vertelt Harold. “En ik heb haar meteen benaderd om te vragen of ze auditie wilde komen doen.” De dame in kwestie had daar zeker interesse in, dus een afspraak was snel gemaakt; een paar dagen later werd er al gerepeteerd om te kijken of er de muzikale klik zou zijn. 

De vier muzikanten waren er al snel uit en Mireille werd aangenomen als vierde lid van de band. De 51-jarige Eindhovense heeft een ruime ervaring in het coverband-circuit met een voorkeur voor het pop- en rockrepertoire. Het hoogtepunt van haar optredens was toch wel in het voorprogramma staan van Di-rect, een aantal jaren geleden. Toen haar toenmalige band door omstandigheden moest stoppen kwam ze via wat `repetitiehokbandjes` terecht bij 3Cover! dat een lekker gevulde agenda heeft. “Voor mij is er echt een droom uitgekomen”, zegt Mireille lachend. “Ik vind het heerlijk om met deze drie mannen op te treden.” 

Op de vraag of de bandnaam nu veranderd wordt in 4-Cover! schudden alle vier de hoofden. 3Cover! heeft ondertussen een naam in het circuit opgebouwd en het lijkt hen niet verstandig om dan de naam te gaan veranderen. De leden van de band zien erg uit naar 9 september. Iedereen die zin heeft om 3Cover! in de vernieuwde samenstelling te zien en te horen is welkom. Op deze avond worden ook beelden gemaakt voor de nieuwe promo. Het optreden in de Kroeg aan de Blasiusstraat 7 begint om 21.30 uur en de entree is gratis.

Uit de krant