Deze foto van een libel, gemaakt door Yolanda van Bussel uit Deurne, is de mooiste van de maand april.
Deze foto van een libel, gemaakt door Yolanda van Bussel uit Deurne, is de mooiste van de maand april.

Deurne boven in tweede ronde IVN-wedstrijd

Algemeen 483 keer gelezen

REGIO - Deurne is goed voor mooie plaatjes. Dat blijkt wel uit de tweede ronde van de fotowedstrijd van het IVN. In de maand april gingen alle prijzen namelijk naar Deurnese inzendingen.

Het IVN Asten-Someren bestaat 60 jaar en houdt daarom een natuurfotowedstrijd voor inwoners van de gemeenten Deurne, Asten en Someren. Iedere maand worden er drie winnaars in de categorie volwassenen én in de categorie jeugd bekendgemaakt. De wedstrijd ging in maart van start en zodoende vormde de maand april de tweede ronde. Hoewel het IVN nog altijd veel foto’s binnenkrijgt, blijken veel daarvan niet aan de criteria te voldoen. De natuurfoto’s dienen namelijk het thema ‘Klimaat, water, natuur en mens’ te verbeelden. Om dat te tackelen is besloten het thema te laten vervallen, waardoor alle foto’s alsnog om de prijzen mee kunnen dingen. 

Winnaars

Winnaar van de maand april is Yolanda van Bussel uit Deurne met een foto van een libel. Respectievelijk gevolgd door dorpsgenoten Bregje Nooijen (foto van twee ganzen) en Erik Ganzeboom (foto opvliegende reiger). Vanuit de jeugd kwamen er geen inzendingen binnen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant