Björn van der Doelen speelt als charmante boef de hoofdrol in Eldorado. (Foto: Lots of Lieke)
Björn van der Doelen speelt als charmante boef de hoofdrol in Eldorado. (Foto: Lots of Lieke)

Eldorado: muziek, theater en spektakel over de uitdagingen van het boerenbestaan

Algemeen 1.090 keer gelezen

BAKEL - Eldorado is een opgewekt stuk van Stichting Poon en Het Zuidelijk Toneel over een boerenfamilie die de uitdagingen van het leven op het Brabantse platteland in 2023 ervaart. Op 24, 25 en 26 mei en 2,3 en 4 juni speelt het op het terrein van de melkveehouderij van de familie Van den Heuvel aan de Neerstraat 10 in Bakel.

Op speciaal initiatief van land- en tuinbouworganisatie ZLTO in samenwerking met het Platform Veilig Ondernemen Brabant-Zeeland en de gemeente Gemert-Bakel speelt deze voorstelling uitgerekend in dit boerendorp in Oost-Brabant. In deze plaats is het eerste convenant gesloten tussen gemeente, ZLTO en openbaar ministerie om de drugscriminaliteit in het buitengebied aan te pakken én bespreekbaar te maken. Want te vaak wordt er weg gekeken en nergens over gepraat, terwijl de problemen door ondermijning steeds groter worden. 

Eldorado gaat over de problemen van de boeren, over de leegstand die oprukt en de gevaren die daardoor ontstaan

De betrokken partijen willen met deze voorstelling het gesprek onder de inwoners van de gemeente én daarbuiten over de ondermijning op het platteland op gang brengen. 

Gevaren

Eldorado gaat over de problemen van de boeren, over de leegstand die oprukt en de gevaren die daardoor ontstaan. In het stuk zien we de crimineel, de boer, zijn familie en de overheid, met als speciale gast de wethouder. De voorstelling laat -op soms hilarische wijze- zien hoe verwevenheid tussen onder- en bovenwereld ontstaat en hoe dicht ondermijning ons allen op de huid zit. De million-dollar-question is: in wat voor Brabant willen wij leven?

Groots opgezet

In deze groots opgezette lokale muziektheatervoorstelling spelen fanfares en koren een belangrijke rol. Zo’n 70 amateurmuzikanten uit de regio doen mee uit verschillende soorten verenigingen: fanfares, harmonieën, orkesten en koren. 

Koop nu je kaarten op de website: www.eldorado2023.nl/tickets/ 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant