Ongeveer 70 belangstellenden kwamen af op de informatieavond over de plannen voor de Sint Willibrorduskerk in Helenaveen.
Ongeveer 70 belangstellenden kwamen af op de informatieavond over de plannen voor de Sint Willibrorduskerk in Helenaveen.

Wonen in Helenaveense kerk stap dichterbij

Algemeen 1.068 keer gelezen

HELENAVEEN - De Sint Willibrorduskerk in Helenaveen gaat mogelijk een nieuwe toekomst krijgen. Het plan om de kerk en aangrenzende sacristie te transformeren tot veertien koopappartementen is inmiddels zeer concreet. Tijdens een informatieavond die dinsdagavond plaatsvond in de kerk, maakte Pastoor Dieter Hedebouw aan ongeveer 70 belangstellenden bekend dat de voorbereidingen zijn gestart om de kerk aan de eredienst te onttrekken.

Vastgoedregisseur presenteerde tijdens deze bijeenkomst de voorlopige plannen aan de belangstellenden. In samenwerking met Rens Crooijmans en Stan Verberne, die in 2020 een afstudeeronderzoek hebben uitgevoerd over de transformatie van deze kerk en nu als tekenaars bij het plan betrokken zijn, lijkt het erop dat deze plannen werkelijkheid gaan worden.

De plannen omvatten de realisatie van veertien koopappartementen voor diverse doelgroepen. Er worden zeven levensloopgeschikte appartementen met privétuin op de begane grond gerealiseerd, die zeer geschikt zijn voor 55-plussers. Op de verdiepingen worden eveneens zeven appartementen gerealiseerd, bestaande uit twee woonlagen en voorzien van een loggia als buitenruimte. Deze appartementen zijn zeer geschikt voor starters en doorstromers. De toekomstige bewoners zullen de sfeer en het karakter van het kerkgebouw beleven door de architectonische stijlelementen die worden behouden. Ook wordt het gebouw verduurzaamd door het goed te isoleren, zonnepanelen toe te voegen en gasloos te verwarmen door middel van een warmtepomp.

Wat deze plannen bijzonder maakt, is dat de toekomstige bewoners bij de planvorming worden betrokken. Belangstellenden kunnen nu hun wensen en voorkeuren kenbaar maken en op basis daarvan worden de plannen verder uitgewerkt. Als alles volgens plan verloopt, zouden de (ver)bouwwerkzaamheden eind 2023/begin 2024 kunnen starten.

Tijdens de bijeenkomst sprak Paul Bax, voorzitter van de dorpsraad, zijn dank uit richting de Parochie Heilige Willibrord Deurne. Door hun medewerking ontstaat er voor mensen binnen én buiten Helenaveen een kans om op een bijzondere plek te wonen. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Vastgoedregisseur via info@vastgoedregisseur.nl of 040-2423223.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant