Lisette Vlassak won in 2022 de eerste Award Beste Brabantse Afstudeerfilm en werkt onder andere voor NPO Zapp.
Lisette Vlassak won in 2022 de eerste Award Beste Brabantse Afstudeerfilm en werkt onder andere voor NPO Zapp.

Leerlingen IVO Deurne maken eigen films na filmworkshops

Algemeen 310 keer gelezen

DEURNE - Nacht van het Witte Doek en IVO Deurne geven leerlingen de kans om met ervaren regisseurs een eigen “1 minute film” te gaan maken. In drie lesblokken krijgen de leerlingen instructie hoe ze tot een eigen film kunnen komen. Scenario, camera, acteren en regie komen aan de orde onder leiding van Ramon Etman uit Geldrop en Lisette Vlassak uit Amsterdam. 

Vlassak en Etman zijn beide ervaren regisseurs en werken samen in FILMWORKSHOP.NL met een breed aanbod filmeducatie. Eerstgenoemde won in 2022 de eerste Award Beste Brabantse Afstudeerfilm en werkt onder andere voor NPO Zapp.

De gemaakte 1 minute films worden getoond op het festival Nacht van het Witte Doek op zaterdag 26 augustus. Dit speciale première programma start met de winnende FTAB film “Cocon” van regisseur Vlassak, daarna volgen alle one minute filmpjes van de leerlingen met korte interviews met de makers en daarna de film “The Social Dilemma”. Tenslotte wordt bekend gemaakt welke 1 minute film op het festival op groot doek wordt vertoond bij de Film Talent Award Brabant verkiezing.

Uit de krant