De cheque werd tijdens de nieuwjaarsreceptie overhandigd door Paul van Dijnen van de Rabobank.
De cheque werd tijdens de nieuwjaarsreceptie overhandigd door Paul van Dijnen van de Rabobank.

Voetbalvereniging SJVV blijft sportpark verduurzamen

Algemeen 542 keer gelezen

SINT JOZEFPAROCHIE - Op Sportpark d’n Dreef liggen al vele jaren zonnepanelen op het dak, maar dat was voor SJVV geen signaal om te stoppen met de verduurzaming van de accommodatie. Zelfs tijdens de coronapandemie bleven zij inzetten op dit steeds belangrijkere thema.

Zo werd in januari 2021 de complete veldverlichting aangepakt en overgeschakeld op LED. Deze investering werd volledig op eigen kracht gedaan zonder gemeentelijke bijdrage. Afgelopen najaar werd, deels ook noodgedwongen, begonnen om de warmwatervoorziening te verduurzamen. Er werd gekozen voor een zonneboilersysteem met collectoren op het dak. Dit systeem is recent geïnstalleerd en afgelopen weekend was het zover dat het volledig in bedrijf was. Hierdoor zal het gasverbruik met zeker 30 procent gaan dalen. 

De collectoren zijn door leden zelf geplaatst en alles werd onder leiding van Johan van Berlo aangesloten. Daarnaast werd afgelopen week een robotmaaier geleverd door de WIVO, waardoor het gehele sportpark elektrisch wordt gemaaid. Dit is naast verduurzaming, ook een kwaliteitsverbetering voor de velden. 

Beide recente investeringen zouden niet zonder subsidies of vrijwilligers gerealiseerd kunnen worden. SJVV heeft vanuit het Coöperatiefonds van de Rabobank een mooie bijdrage mogen ontvangen zodat de contributie betaalbaar kan blijven voor alle leden. Deze bijdrage werd tijdens de nieuwjaarsreceptie overhandigd door Paul van Dijnen en hierdoor kon alles de afgelopen weken versneld in gang gezet worden. Het vervolg zal zijn om de binnenverlichting van kleedlokalen en kantine om te gaan zetten in LED, maar nog belangrijker is dat SJVV zich gaat opmaken voor het 75-jarig jubileum. Dit vieren ze vanaf 26 mei tot en met 4 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant