Afbeelding

Fanfare Vlierden en Harmonie Bakel treden samen op

Algemeen 878 keer gelezen

VLIERDEN/BAKEL – Op 1 april organiseren Fanfare Wilhelmina Vlierden en Harmonie Musis Sacrum Bakel een uniek evenement. Samen slaan zij de handen ineen om als één orkest op te treden als fanfare-harmonie, ofwel De FanFonie.

Tijdens het concert treden 80 orkestleden op onder leiding van twee dirigenten. Al eerder hebben beide dirigenten gesproken over samenwerkingsmogelijkheden tussen de verenigingen. “Vandaar dat we hebben gekeken hoe er kan worden samengewerkt en of de verenigingen elkaar kunnen aanvullen en versterken. Iedere vereniging op zich heeft een eigen identiteit en haar eigen doelstellingen. Aan de ene kant zijn het heel verschillende verenigingen, aan de andere kant zijn er ook raakvlakken. En die laatste willen wij bij elkaar opzoeken”, laten de orkesten weten. Volgens Rob van den Heuvel, voorzitter van Fanfare Wilhelmina, is een dergelijke samenwerking nog niet eerder vertoond in deze regio en beloofd het een spectaculaire avond te worden. 

Naast het gezamenlijke orkest wordt het podium ook nog betreden door zanger Bas van der Putten, troubadour Piet Driessen én Rinus Pecht met zijn jongleergroep ‘Hebbes’. Het concert begint om 20:00 uur in ‘De Biekorf’ bij het Rijtven in Deurne. Tickets zijn voor 5 euro verkrijgbaar via www.ticketview.nl/shop/fanfarewilhelmina. De opbrengst komt ten goede aan de vrijetijdsbesteding van het Rijtven ORO.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant