Van links naar rechts: Marco Driessen, Emma de Haan, Lisa Derks en Laura Arts. Op de voorgrond: June Bulten.
Van links naar rechts: Marco Driessen, Emma de Haan, Lisa Derks en Laura Arts. Op de voorgrond: June Bulten.

Acht keer eremetaal voor Deurnese zwemmers

Algemeen 802 keer gelezen

DEURNE - Twee keer per jaar krijgen de wedstrijdzwemmers van de Deurnese Watervrienden de kans om een wedstrijd te zwemmen in een zwembad met Olympische afmetingen. Op zondag 26 maart namen vier zwemmers deel aan de langebaanwedstrijd in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Met succes, want ze namen samen acht medailles mee naar huis.

Marco Driessen, de meest ervaren zwemmer van het Deurnese team, zwom ongeslagen naar vier gouden medailles. Hij wordt door veel van zijn tegenstanders gezien als de (niet) te kloppen man. Niet alleen op de lange, ook op de korte baan blijft hij succes boeken.

June Bulten was, ondanks haar jonge leeftijd, al eens eerder in Eindhoven aan de start verschenen. Op de 50 meter vrije slag zwom ze prompt vijf seconden sneller dan haar persoonlijk record. Ze kwam net tekort voor een plekje op het podium, maar trainster Lisa Derks was enorm trots op haar pupil. “Het is echt super knap dat ze op deze sprintafstand haar PR zo sterk heeft verbeterd. Dat is zeker zo mooi als een medaille winnen.”

De 19-jarige Emma de Haan en de 20-jarige Laura Arts streden in dezelfde leeftijdscategorie om het eremetaal. Op de 50 meter vrije slag was De Haan net wat sneller en griste het zilver weg voor de neus van Arts, die er zelf met het brons vandoor ging. Daarnaast wonnen beide nog een bronzen plak: De Haan op de 100 meter vrije slag en Arts op de 200 meter schoolslag.

“We stonden vandaag met een klein team in Eindhoven, maar we hebben een grootse prestatie neergezet”, aldus trainster Lisa Derks.

Uit de krant