Van den Berg won drie rondes in de nieuwe HC4 en veroverde daarmee de eerste plaats van de dag.
Van den Berg won drie rondes in de nieuwe HC4 en veroverde daarmee de eerste plaats van de dag.

E-Racing Hub van Doornecollege succesvol met karts

Algemeen 623 keer gelezen

DEURNE – Leerlingen van het Hub van Doornecollege behaalden onlangs met hun elektrische karts het erepodium. Dat was in Lelystad en Venray. Mede dankzij sleutelaars: Maik Schutte, Thijs Manders en Dylan van den Bogaart reden coureurs Bram Cornelissen en Nick van den Berg hun beste tijd.  

Op donderdag 23 maart werd in Lelystad de tweede wedstrijd in de First Electro League verreden. In de eerste en tweede trainingssessie stelden de twee sleutelaars in samenwerking met DM Racing de karts bijna perfect af. Hierdoor reed Van den Berg in de HC3 meteen weg van de groep, met vlak daarachter Cornelissen in de HC2. Zo werd de HC3 (met nummer 74) eerste en de HC2 (met nummer 7) tweede in de Endurance Challenge. Dat is een challenge waarbij je zoveel mogelijk rondes rijdt in veertig minuten. De nummer 1 (HC3) had vier rondes voorsprong op nummer 3.  

Afgelopen weekend deed het Deurnese E-kartteam mee aan de Electric Kart Series/Benelux Kampioenschappen in Venray. Van den Berg won drie rondes in de nieuwe HC4 (ook met nummer 74) en veroverde daarmee de eerste plaats van de dag. Laatstgenoemde coureur won zilver tijdens de clubkampioenschappen in de klasse senioren 15+.  

Monteurs en rijders van het team, werkten ook na school en in de vakantie aan de E-karts om dit weekend aan de start te kunnen staan op Raceway Venray. 

Produceren kart op school 
Bij het basis- en kaderonderwijs op het Hub van Doornecollege bestaat de richting mobiliteit en transport. Daar ontwerpen en produceren derde- en vierdejaars zélf een elektrische kart.  

Leerlingen doen alles zelf. Zo fabriceren ze niet alleen het technische deel, maar ook de buitenkant door middel van spuiten of wrappen. Met een team met onder andere een eerste en tweede coureur, chef werkplaats, monteurs doen ze vervolgens mee aan verschillende wedstrijden.  

Techniekdocent mobiliteit en transport Geert Aben geeft met dit project aan dat techniek meer is dan vieze handen krijgen in de fabriek. Ook vertelt hij dat deze vorm van lesgeven op projectbasis veel meerwaarde heeft. “Ik kan leerlingen leren een willekeurige band te vervangen. Maar een band vervangen van een E-kart is veel leuker, want daarin gaan ze zelf rijden.” 

Uit de krant