Afbeelding

ZSV verliest cruciaal duel; doek lijkt gevallen

Algemeen 658 keer gelezen

ZEILBERG - In Susteren was de plaatselijke SC met 4-0 te sterk voor ZSV. Vooraf was SC Susteren de meest naaste belager met een voorsprong van vier punten. Door het verlies van de geelzwarten is de achterstand opgelopen tot zeven punten, met nog zeven duels te gaan. SV Deurne vergrootte door een winstpartij ook de voorsprong op de ploeg van Johan Vullings, waardoor handhaving in de eerste klasse een schier onmogelijke opgave lijkt.

door: Martien van Rijt

Na ruim vijf minuten was de eerste mogelijkheid voor ZSV nadat Stan van Helmond zwaar gehinderd de bal toch over de uitgekomen doelman kon buigen. De bal stuiterde echter net langs het doel. Een minuut later kreeg Susteren een hoekschop te nemen die hard onder de lat binnen werd gekopt: 1-0. ZSV kreeg hiermee het deksel op de neus. In de 23e minuut was er een herhaling van zetten. Opnieuw lukte het Stan van Helmond niet om af te ronden. Hij speelde de keeper de bal tussen de benen door, maar die viel achterover, precies op de bal. Net als bij de vorige mogelijkheid scoorde de thuisploeg uit de tegenstoot: 0-2. Na dertig minuten werd Davy Althuizen neergelegd bij het binnendringen van de zestien van de tegenstander. Een penalty was het gevolg, maar als alles tegenzit, gaat ook zo’n buitenkansje mis. De toch niet slecht ingeschoten bal van Davy Althuizen werd door de doelman uit de linkerbenedenhoek getikt. Vijf minuten later kwam Koen Kuunders voor de zwaar aangeslagen Jordy van der Heijden. Vijf minuten voor rust werd een bal die over doelman Leon Thijs in het doel dreigde te verdwijnen, knap van de lijn gewerkt door Rick Leenders. Op slag van rust was er opnieuw gevaar bij een hoekschop. Nu werd de bal door Susteren op de lat gekopt.

De tweede helft ging van start met Ward Veldpaus voor Tom Venner. Na bijna een uur spelen, gaf de prima leidende scheidsrechter Schelsema (de beste man op het veld!) prima voordeel, waardoor de aanval van de thuisploeg door kon aan en deze resulteerde in de 3-0. Enkele minuten later was doelman Leon Thijs goed bij de les en keerde de inzet tijdens een een-op-een. Met nog twintig minuten op de klok kwamen Rick Wiersema voor Rick Leenders, Marco Manders voor Remco Peggen en Remco van den Akker voor Stan van Helmond. Enkele minuten later was er een prima uitgespeelde aanval van de thuisploeg die leidde tot de 4-0. Het was knap dat de geelzwarten bleven proberen het roer om te gooien, maar de ruimte die daarmee geboden werd, maakte dat de thuisploeg steeds gevaarlijker was dan ZSV. Bovendien leverde het niets op, want in de stand veranderde niets meer.

De spelers verlieten het veld meer met een gevoel van berusting dan van teleurstelling. Er was ook hard gewerkt, dus dan mag je ook niets meer verwachten.