Afbeelding

Dex van den Broek laat zich zien in Lierop

Algemeen 346 keer gelezen

DEURNE/LIEROP - Afgelopen weekend vond de Dutch MX Season Opener op het mooie legendarische circuit van de Herselse bossen in Lierop plaats. De wedstrijd kende een groot deelnemersveld met internationale allure en er was een enorme toestroom aan publiek. Zo ook bij de tent van team Dex van den Broek uit Deurne, wat met Lierop bijna een thuiswedstrijd beleefde.

Er waren veel sponsoren en supporters aanwezig om hem aan te moedigen en dat motiveerde de pas 12-jarige rijder extra. Dex liet mooie dingen zien, ondanks het feit dat hij net hersteld was van een flinke griep. Zo pakte hij in de eerste manche een goede start en ging als eerste rijder de bossen in. Hij verkeek zich op een te springen dubbel, en werd daarbij gelijk door twee rijders gepasseerd. Hij wist het ritme op een vijfde plaats te vinden, en reed vervolgens een hele constante race. Uiteindelijk eindigde hij in de eerste manche ook op deze plek. In de tweede manche had Dex wederom een hele goede start. Hij was direct als tweede weg om aan de wedstrijd te beginnen. 

Op de wave-sectie koos hij een minder snelle lijn en werd daar gepasseerd, waarna hij terugviel naar de derde plaats. Die plaats wist hij gedurende de race erg goed vast te houden, en hij kon het hoge tempo volhouden op het loodzware circuit. In de voorlaatste ronde maakte Dex een kleine fout, maar kwam wel ongelukkig ten val. Het kostte behoorlijk tijd en energie om de motor weer op zijn plek te krijgen om zijn race te hervatten. Moe gestreden, kreeg hij het ritme niet meer terug in de laatste ronde. Hij moest nog een plaats prijs geven en finishte daardoor op een verdienstelijke vierde plek. Daarmee eindigde Dex als 5e in de eindstand.

De eerste wedstrijd van de Dutch Masters in Harfsen vindt plaats op 19 maart aanstaande.

Uit de krant