Eind februari en begin maart staan De Peelcomedianten op de planken in de Protestanste kerk in Deurne.
Eind februari en begin maart staan De Peelcomedianten op de planken in de Protestanste kerk in Deurne.

De Peelcomedianten spelen eindelijk nieuwe voorstelling

Algemeen 872 keer gelezen

DEURNE - De Peelcomedianten uit Deurne hebben een aantal roerige jaren achter de rug. Hoewel ze vorig jaar hun 75-jarig bestaan vierden, hebben ze op theatervlak maar weinig kunnen ondernemen door alle coronaregels die er lang golden. Ook hebben ze afscheid moeten nemen van een aantal leden. Toch laat de sterk vermagerde club zich niet uit het veld slaan en zijn ze terug met ‘Een Zomerjurk vol verdriet’.

Dat toneelstuk gaan ze uitvoeren op een locatie die je niet meteen verwacht. Eind februari en begin maart staan ze op de planken in de Protestanste kerk aan de Helmondseweg in Deurne. “De kracht van onze theatergroep komt weer helemaal tot z’n recht in deze voorstelling over klein, menselijk leed, verteld op een milde en humoristische wijze”, vertellen de leden van de Peelcomedianten.

Verloren levens
In ‘Een Zomerjurk vol verdriet’ kruisen, na lange tijd, de levenspaden van hoofdrolspelers Bep, Riet en Pluis weer. De zussen blikken terug op jarenlang ingeslikt verdriet, onuitgesproken onvermogen en vermeend gevonden liefde. Het verlies van hun jonge broertje loopt, ook nu nog, als een rode draad door hun leven. Zo is het nu eenmaal, maar misschien het had ook allemaal anders gekund. “Zijn het dan verloren levens?”, vragen de dames zich af. Met een verrassend plot vinden ze op deze vraag het antwoord. De voorstellingen van ‘Een Zomerjurk vol verdriet’ vinden plaats in de Protestanste kerk aan de Helmondseweg 5 in Deurne op zaterdag 25 februari, zondag 26 februari en zaterdag 4 maart. Alle drie de opvoeringen beginnen om 20.00 uur.

Kaartjes
Kaartjes zijn verkrijgbaar op de website www.peelcomedianten.nl en kosten 7,50 per stuk. Er kunnen niet veel mensen in het kerkje in Deurne dus de theatergroep raadt aan om snel tickets te reserveren. De Peelcomedianten zijn nog op zoek naar nieuwe leden. Via de website kunnen geïnteresseerden die mee willen spelen in toekomstige producties contact opnemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant